DRUŠTVO PREPORUKA

DOM ZA STARE “DUGA”: Koronavirusom zaraženo 45 korisnika i osam zaposlenih

Ilustracija

U Domu za stare “Duga” 45 korisnika i osam zaposlenih zaraženi su koronavirusom, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

-Institut za javno zdravlje Crne Gore je u ponedjeljak dobio informaciju o hospitalizaciji jednog korisnika privatne ustanove Doma za stare “Duga” kod kojeg je u Kliničkom centru Crne Gore utvrđena infekcija novim koronavirusom. Nakon toga, Institut za javno zdravlje je obavio testiranje 51 korisnika i 19 zaposlenih. Infekcija novim koronavirusom je laboratorijski potvrđena kod 45 korisnika. Od 19 zaposlenih, pozitivan PCR nalaz ima osam osoba – naveli su u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Doma za stare “Duga”, svi korisnici koji su pozitivni na koronavirus su u izolaciji i trenutno su dobrog opšteg stanja i bez simptoma. Zaposlenima koji su pozitivni na novi koronavirus je određena mjera samoizolacije. Upravnica Doma za stare “Duga” je obavijestila Institut da niko od zaposlenih nije imao simptome koronavirusa.

-Institut za javno zdravlje je naložio da se danas obavi dezinfekcija prostorija doma, kao i da nadležna lica pojačaju stepen sprovođenja svih neophodnih mjera za kontrolu, sprečavanje i suzbijanje infekcije. Institut za javno zdravlje Crne Gore prati epidemiološku situaciju u Domu za stare “Duga”. U sklopu redovnih aktivnosti, sljedeće nedjelje će se ponovo obaviti testiranje korisnika i zaposlenih koji su trenutno negativni na koronavirus – kazali su u saopštenju.