MAGAZIN PREPORUKA

IZBOR ZA MISS CRNE GORE: U toku onlajn predstavljanje i glasanje za kandidatkinje

U okviru kampanje za Izbor za Miss Crne Gore, u toku je predstavljanje kandidatkinja na Facebook stranici Miss Monte, za koje posjetioci mogu glasati lajkovanjem fotografija svojih favoritkinja, kazala je za MNE magazin PR Izbora za Miss Crne Gore Nikolina Lončar.

Zašto ste se opredijelili za objavljivanje fotografija djevojaka putem Facebook-a?

-Odlučili smo da na ovaj način predstavimo kandidatkinje jer trenutna epidemiološka situacija još ne dozvoljava da se organizuje kasting uživo, što nam je svakako u planu. Na ovaj način, prijavljene djevojke, koje zadovoljavaju kriterijume za učešće na Izboru za Miss Crne Gore, biće predstavljane na Facebook stranici Miss Monte u određenim grupama, i za svaku grupu djevojaka postojaće rok u okviru kojeg se može glasati lajkovanjem fotografije djevojke. Juče je objavljena prva grupa kandidatkinja, za koju posjetioci naše FB stranice mogu glasati do 21. januara. Nakon toga, objavljuju se fotografije sljedeće grupe djevojaka.

Na koji način će broj lajkova uticati na izbor finalistkinja? Da li se odlukom da broj lajkova utiče na izbor finalistkinja dovode u neravnopravan položaj djevojke koje se kasnije prijavljuju?

-Djevojke koje budu imale najviše glasova biće nagrađene fotografisanjem kod profesionalnog fotografa, ali još uvijek nije precizirano koliko će djevojaka biti nagrađeno, da li će to biti samo jedna, ili po jedna iz svake grupe ili čak više njih. Što se tiče uticaja lajkova na izbor finalistkinja – on nije presudan i ne znači da će djevojka sa najvećim brojem glasova biti jedna od 15 finalistkinja. Ona će biti nagrađena fotografisanjem, i prilikom održavanja kastinga uživo, imaćemo u vidu da je osvojila najveći broj lajkova, što ne znači direktan plasman u finale. Takođe, vodićemo računa da nijedna djevojka ne bude dovedena u neravnopravan položaj, već da svaka od njih dobije dovoljno vremena da bude predstavljena. Sve zavisi od daljeg toka prijavljivanja kada ćemo definisati preciznija pravila, ali je sigurno da će svaka djevojka dobiti jednaku priliku.

Do kada se mogu podnositi prijave, i kada će biti organizovan Izbor za Miss Crne Gore?

-Prijave su u toku, a tačan datum do kada će trajati prijavljivanje i kada će biti održan Izbor, još nije utvrđeno, već će zavisiti od epidemiološke situacije. Petpostavka je da će rok za prijave trajati do maja, nakon čega ćemo organizovati kasting uživo i odabrati finalistkinje koje će se u junu takmičiti na Izboru za Miss Crne Gore. Nadamo se da će nam epidemiološka situacija to dozvoliti.

Koje kriterijume takmičarke treba da zadovolje da bi učestvovale na Izboru za Miss Crne Gore, i kako se podnose prijave?

– Kriterijumi koje takmičarke treba da zadovolje jesu: visina (175-185 cm) i težina (55-65 kg). Takođe, buduća Miss Crne Gore ne smije imati tetovaže ili pirsinge, kao ni bilo kakve fotografije kompromitujućeg sadržaja, nage ili vulgarne fotografije (pa čak ni privatne) i ne smije biti starija od 26 godina, niti mlađa od 18, zbog propozicija svjetskih takmičenja. Prijave se mogu poslati na jedan od mail-ova: [email protected] i [email protected], a prijava treba da sadrži ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, visinu, težinu, mjere (obim struka, kukova i grudi), kratku biografiju, kojim se jezikom ili jezicima kandidatkinja služi, grad iz kojeg dolazi, i dvije fotografije koje su obavezne – fotografija lica i fotografija cijele figure, kao i kontakt (broj telefona ili mejl).

 

Mn.M.