DRUŠTVO PREPORUKA

VIDEO: Sara Asanović i Dražen Baković snimili pjesmu “Ne predaj se”

Mladi izvođači Sara Asanović i Dražen Baković premijerno su objavili spot za pjesmu “Ne predaj se”, koja je posvećena borbi protiv vršnjačkog nasilja.

Pjesma nosi snažan društveno angažovan karakter na temu vršnjačkog nasilja, a ono što aktivizam ove vrste čini posebno važnim i originalnim jeste okolnost da dolazi direktno od djece.

– Iz tipično umjetničke empatije prema vršnjacima koji su žrtve vršnjačkog nasilja, nastala je pjesma sa jedinstvenom izvođačkom emocijom, koju motivirajući tekst lansira do srca slušalaca na iskren ali i potresan način, što je i dovelo do ideje da ova pjesma bude posvećena borbi protiv ovog fenomena, u okviru jedne ovakve kampanje – navodi se u saopštenju.

Tekst pjesme je napisao MC Koks, a u svom studiju MusicLand producirao Saša Gajić. Pjesmu je komponovala Sara Asanović. Koala Production je radila neke od najuspješnijih društveno odgovornih kampanja u zemlji, i snimila je spot koji je uronjen u romantičnu viziju Podgorice, a obojen je prazničnim, novogodišnjim koloritom gradskih ulica.

Dražen i Sara su, iako izuzetno mladi, stekli veliko muzičko iskustvo učestvujući u muzičkim emisijama i tamičenjima, na kojima su osvojili značajne regionalne uspjehe, a njihove izvedbe su praćene milionskim pregledima na Youtube – u.