DRUŠTVO PREPORUKA

GRAĐEVINSKI FAKULTET: Sanja Maslar, najbolja studentkinja za 2020/21. godinu

Studentkinja Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na studijskom smjeru Građevinarstvo, Sanja Maslar (9.27) jedan je od 18 nagrađenih studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Sanja kaže da ova nagrada, osim što dodatno obavezuje i motiviše, predstavlja i potvrdu za uloženi trud, kao i dokaz da posvećenost i ljubav uvijek dođu do izražaja.

– Građevina je specifična po tome da što je više upoznajete to je više volite, bar je u mom slučaju tako. Dakle, raditi na nečemu što volim ni na koji način ne mogu smatrati odricanjem. Ako bi se o nekom odricanju i moglo govoriti onda je to posljedica moje ne baš uvijek dobre organizacije – rekla je studentkinja i dodala da ulaganje truda, vremena i rada smatra nečim što je neraskidivo od svakog unaprijed definisanog cilja na fakultetu ali i mimo njega.

Dodatne aktivnosti na fakultetu, kako navodi, dodatno su pomogle u sticanju određenih znanja i vještina.
– Redovno učenje i praćenje nastave smatram neophodnom osnovom za sticanje znanja, svakako da je tu i dobra komunikacija sa profesorima koji su, a posebno sada u ovim izmjenjenim uslovima učenja, uvijek otvoreni za saradnju. Naravno svaka dodatna zalaganja su dobrodošla za bolje razumjevanje i savladavanje materije – kazala je Sanja.

Za sada je, kako objašnjava sebi postavila neke kratkoročne ciljeve, a to je da završi ovu studijsku godinu, položi prijemni ispit, upiše master studije i stekne neke praktične vještine u kojima akcenat stavlja na učenje jezika.

– Takođe, kada je riječ o nekim budućim planovima, nakon osnovnih studija planiram da upišem master studije, najvjerovatnije na Univerzitetu Crne Gore – dodala je najbolja studentkinja Građevinskog fakulteta za tekuću studijsku godinu.

Budućim generacijama koje planiraju da upišu Građevinski fakultet poručila je sljedeće:
– Fakultet birajte na osnovu ličnih afiniteta, posvetite se učenju, jer bavljenje građevinom je ozbiljan i odgovoran posao koji ne toleriše nedostatak znanja. I naravno, volite ono što radite, jer na taj način praktično nikad neće raditi.