DRUŠTVO SLAJDER

HUMANA AKCIJA U OŠ ,,SAVO PEJANOVIĆ”: Poklon paketići za drugare koji se liječe u IBDKCCG

 

U podgoričkoj Osnovnoj školi ,,Savo Pejanović” u toku je akcija prikupljanja poklona namijenjenih djeci koa se liječe u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.

-Zamisli želju, ubaci paketić i izmami osmijeh djetetu – ideja je potekla od podgoričkih dama, a naša škola, kao najstarija dama Podgorice se priključila akciji. Odlučili smo da, zajedno sa učenicima i roditeljima, prikupimo slatkiše i napravimo poklone namijenjene mališanima koji su na liječenju u Institutu za bolesti djece – kazala je za MNE magazin direktorica Biljana Krivokapić.

Ona je navela da je cilj ove humane akcije naučiti djecu solidarnosti i empatiji, kao i uljepšati praznike mališanima koji, zbog zdravstenog stanja, Novu godinu neće dočekati u porodičnom domu.

-Škola kao obrazovno-vaspitna ustanova se bavi obrazovanjem i vaspitanjem djece, ali je ona takođe mjesto gdje djecu, pored tog obrazovnog dijela, moramo naučiti životnim vrijednostima kao što su solidarnost, humanost i empatija.  Ideja je da učenici zamisle želje, zatim ubace paketić u kutiju i tako učine dobro djelo za drugu djecu. Na taj način naše učenike učimo humanosti, a sa druge strane učinićemo nekome praznike ljepšim. Ove godine, novogodišnje praznike ćemo slaviti u drugačijoj atmosferi, a kada još pomislite na djecu koja neće biti u krugu svoje porodice, onda je jasno da i njima treba podrška. Na ovaj način im je upravo i šaljemo, uz poruku da mislimo na njih i da nisu sami – poručila je direktorica.

Akcija prikupljanja slatkiša za novogodišnje paketiće će trajati do 28.decembra, nakon čega će se oni podijeliti mališanima u Institutu za bolesti djece.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac