DRUŠTVO PREPORUKA

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT: Bogat program povodom 19. decembra

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada u susret obilježavanju Dana oslobođenja Podgorice – 19. decembra pripremio je bogat sportski program.

Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Miloš Antić naglasio je da će ovogodišnje izdanje sportskih događaja uoči 19. decembra biti nešto drugačije jer je uslovljeno aktuelnom epidemiološkom situacijom, ali da će imati naglašen humanitarni karakter.

– Decembar je mjesec našeg grada, a sport zaštitni znak Podgorice, zbog toga smo odlučili da rođendan obilježimo kroz razne sportske aktivnosti. U sklopu proslave Dana oslobođenja Podgorice Sekretarijat za kulturu i sport u saradnji sa klubovima u narednih nekoliko dana organizovaće veliki broj sportskih manifestacija, naravno, uuzmaksimalno poštovanje mjera koje su na snazi – istakao je Antić, dodajući da će kao i svake godine podržati program Specijalne olimpijade.

Za humanitarne akcije Sekretarijat za kulturu i sport, ove godine opredijelio je 10.000 eura i to po 2.500 eura Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica, Resursnom centru ,,1. jun”, Zavodu Komanski most i Institutu za bolesti djece“.

Sportski program u danima pred nama:

• Četvrtak- otvara „triagonale“ – mini fudbalski turnir u organizaciji FK Karioke. Mjesto održavanja – balon “Vukčević” u ulici Vojislavljevića.

• Petak je rezervisan za 63. izdanje najstarije sportske manifestacije – atletska trka Oslobođenja Podgorice, nazvana po legendarnom Veliši Mugoši

• Subota je dan za vožnju na dva točka – u saradnji sa BK Džada održaće se biciklistička tura novim stazama kroz naš grad. Polazak je u 11 sati sa Trga nezavisnosti.

• Karate je odavno jedan od zaštitnih simbola glavnog grada, a KK Budućnost i ove godine organizuje tradicionalni Kup oslobođenja Podgorice, koji će se u nedjelju održati u Sportskom centru „Morača“.

• U saradnji sa Šahovskim klubom ,,7. Oktobar” u ponedjeljak ćemo na otvorenim novim tablama na više lokacija u Glavnom gradu organizovati šahovski turnir za djecu od šest (6) do jedanaest (11) godina, navodi se u saopštenju Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice.