PREPORUKA SPORT

LIGA ŠAMPIONA U VATERPOLU: Jadran pobijedio Hanover

Foto: PVK Jadran

U drugoj utakmici prvog turnira Lige šampiona u Budimpešti Jadran je ostvario važnu pobjedu protiv njemačkog šampiona Hanovera rezutatom 12:11 (3:1, 3:4, 3:5, 3:1).

Prvi gol za ,,jadranaše” postiže Jovan Vujović sjajnim izvlačenjem i preciznim šutem. Hanover izjednačava preko Nagaeva šutem sa sedam metara iz pozicionog napada. Na 1:30 do kraja Banićević na poziciji centra uspjeva da izbori igrača više, a to koristi Đuro Radović i lukavim šutem iz krila donosi novu prednost od 2:1. Poslije uspješen odbrane sa igračem manje Đuro Radović iz kontra napada postiže još jedan gol za 3:1, što je bio i kraj prvog perioda, prenosi događaje sa utakmice PR tim PVK Jadrana.

Hanover na početku druge četvrtine postiže gol za 3:2. Međutim naši momci već u sljedećem napadu preko Averke iz igrača više vraćaju prednost od +2 i rezultat iznosi 4:2. Nastavlja se sjajna igra našeg tima sa igračem više, ovaj put Vučurović postiže gol za 5:2. Jadran uspjeva da se odbrani sa igračem više ali iz pozicionog napada Macan potiže gol za 5:3. Već u narenom napadu sjajana šrauba i gol Banićevića sa 2 metra za 6:3. I njemački tim je precizan u šutu spolja pa Nagaev smanjuje na 6:4. Hanover postiže gol sa igračem više i smanjuje na 6:5.

Jadran nastavlja sa sjajnim učinkom sa igračem više i Averka daje gol za 7:5. Već u sljedećem napadu Nagaev smanjuje prednost našeg tima na 7:6. Aleksandar Radović postiže gol šutem sa 6 metara i izjednačava rezultat na 7:7. Banićević na 2 metra uspjeva da izbori peterac ali Đuro Radović ne koristi priliku za pogodak, međutim lopta se dobija ponovo njemu u ruke pa ovaj put postiže gol i dovodi naš tim u prednost 8:7. Njemci koriste trenutak nepažnje Brkića i sa centarske pozicije postižu gol za 8:8. Još jedan šut iz igre Radovića i Hanover dolazi prvi put u vodstvo na utakmici, 8:9. Pad koncentracije našeg tima koristi njemački tim pa iz kontra napada povećava prednost na 8:10. Jadranaši ipak uspjevaju konsolidovati redove i Averka smanjuje na 9:10. Na 15 sekindi do kraja Jadran dolazi do prednosti sa igračem više, međutim ne uspjeva iskoristiti priliku pa se u posljednju četvrtinu odlazi sa rezultatom 9:10.

Nakon 1:30 sekundi igre u posljednjem periodu Vujović uspjeva da izobri petertac na dva metra, a Averka to koristi i donosi izjednačenje, 10:10. Raspoloženi Averka postiže gol sa igračem više i ponovo naš tim dovodi u vodstvo 11:10. Vujović golom sa igračem više postiže gol za 12:10. Vučuvović ne koristi priliku iz kontra napada da potvrdi pobjedu Jadrana, a na drugoj strani njemački tim na 30 sekundi prije kraja utakmice smanjuje rezultat na 12:11. Hanover ne uspjeva do kraja sa izjednači pa je ovo prva pobjeda Jadrana u u ovoj sezoni Lige šampiona, prenosi PR tim PVK Jadrana.

U našem timu istakao se Averka sa pet postignutih golova, a pratio ga je Đuro Radović sa tri gola.

Jadran sutra, četvrtak 17.12.2020, u 14:00 sati igra posljednju utakmicu prvog turnira Lige šampiona protiv gruzijskog Dinama.

Jadran – WASPO98 Hannover 12:11 (3:1, 3:4, 3:5, 3:1)

Bazen Duna arena, Budimpešta.

Sudije: Schwartz (ISR), Voevodin (RUS).

Igrač više: Jadran 12(6), WASPO98 Hannover 9(2). Peterci: Jadran 2(1).

Jadran: Tešanović, D. Radović, Vučurović 1, Obradović, Vujović 2, Averka 5, V. Radović, Gardašević, Đ. Radović 3, Banićević 1, Brkić, Petković, Đurović.

WASPO98 Hannover: Schenkel, Ćorušić, Macan 1, Real, Schipper, Radović 4, Muslim, Preuss 1, Nagaev 4, Brguljan, Schuetze, Winkelhorst 1, Goetz.