MODA PREPORUKA

MODA: Fashion Futurum Forum sjutra u Moskvi, tema budućnost nezavisnih brendova u post-kovid stvarnosti

Međunarodni Fashion Futurum Forum biće održan 11. decembra u Moskvi na temu ,,Kakva je budućnost nezavisnih modnih brendova u post-kovid stvarnosti: kulturni kodovi i poslovne mogućnosti.“ O budućnosti lokalnih modnih brendova i promjenama koje će uticati na modnu industriju govoriće 74 učesnika iz 24 zemlje. Oni će ponuditi praktične savjete dizajnerima iz cijelog svijeta. Novo izdanje Fashion Futuruma pokreće Moskovsko odjeljenje za kulturu. Tokom Foruma, diskusija će obuhvatiti goruća pitanja i trendove u razvoju budućnosti.

Fashion Futurum Forum biće emitovan na portalima, online platformama konceptualnih prodavnica  i izložbenih salona, kao i na društvenim mrežama. Jedan od tih portala je Montenegro magazin, koji je i ovoga puta medijski partner.

Od Foruma koristi mogu imati ne samo nezavisni brendovi, već i predstavnici manjih i srednjih modnih preduzeća: entiteti vezani za proizvodnju, modni startapovi, vlasnici maloprodajnih projekata, marketing, PR i SMM menadžeri, kreativni stručnjaci i mnogi drugi. Većina događaja na forumu baviće se time kako brendovi mogu da koriste digitalne tehnologije.

Prenos uživo Fashion Futurum Foruma, uz detaljne informacije, biće dostupan na zvaničnom vebsajtu   – http://fashionfuturum.com/.

Što je na programu:

  • PR konsalting: Pozivnica da ostvarenje snova (12:10 h)

Pjer Rugije, osnivač jedne od svjetski najpopularnijih PR agencija odgovaraće na najalarmantnija pitanja nezavisnih dizajnera uživo. Ovaj će se razgovor odnositi na promociju i razvoj nezavisnog brenda. PR Consulting agency sarađuje sa Dries Van Noten, LOEWE, Yeezy, Roman and Williams, SSENSE i mnogima.

Razgovoru će prisustvovati mladi dizajneri, uključujući Tima Helgerta, vizuelnog umjetnika (Njemačka); Florentinu Leitner, austrijsku modnu dizajnerku, koja je diplomirala na master programu za Modni dizajn na Royal Academy of Fine Arts Antverp (Belgija); Aleksandera Kena, dizajnera, koosnivača modnog brenda Innominate (Rusija); Paulu Ulargui, dizajnerku i istraživačicu održive mode (Španija); Paolu Pine, digitalnu i 3D umjetnicu, osnivačicu Paola Pinna Studio (Italija); te Sidarta Sinha, kreativnog direktora i osnivača NS GAIA brenda (Indija).

  • Poznate osobe koje nose moj brend: vodič (19:30 h)

Mikaela Erlanger, slavna stilistkinja (SAD), koja je radila sa Meril Strip, Lupitom Niongo i Dajen Kruger; Mikael Karpin, slavna stilistkinja, modna urednica i arhitektkinja (Francuska), koja je sarađivala sa Tinom Kunakei i drugim poznatim ličnostima, podijeliće tajne koje dizajner mora znati da bi obukao model. Štaviše, razgovaraće o čestim greškama koje brendovi čine pokušavajući da svoju odjeću ponude slavnim stilistima. Moderatorka će biti Liga Zemture, glavna urednica L’Officiel Baltics (Letonija).

  • Moda, dizajn i umjetnost budućnosti. Ponovno povezivanje kreativne snage svjetskih prijestonica (10 h)

Stefan Rabimov, glavni urednik u L'Officiel Austrija (SAD), zajedno sa Aleksandrom Šumskim, predsjednikom Modne komore Rusije i Mercedes-Benz Fashion Week Russia, suosnivačem Fashion Funda (Rusija); Paskal Moran, izvršni predsjednik Francuske federacije visoke mode i Pret-a-porter (Francuska); Karlo Kapaza, predsjednik Modne komore Italije (Italija); Pol Ovens, direktor World Cities Culture Foruma, osnivač i direktor BOP Consulting (UK); Lusila Boizen, osnivačica South African Fashion Weeka (Južna Afrika) i Žoana Žorhe, menadžerka projekta u ModaLisboa |Lisboa Fashion Weeka (Portugal) razgovaraće o suštinskim promjenama koje su se dogodile u gradovima i zemljama tokom pandemije. Ovo će biti govor o tome kako su moda, dizajn i druga područja koja određuju današnju kulturu postala ona koja predstavljaju novi pogled na kreativnost. Učesnici će, takođe, razmotriti kako se ove promjene mogu koristiti za razvoj savremene urbane kulture, kao i razgovarati o budućnosti nedjelja mode u postpandemijskom dobu.

  • Trendovi u budućnosti: razvoj uspješne digitalne strategije (17:30 h)

Gvido Ampolini, vlasnik i šef radova u GA Agency (UK) ima veliko iskustvo u digitalizaciji i modi i sarađuje sa brendovima Prada, Miu Miu, Karl Lagerfeld, Giuseppe Zanotti, A-COLD-WALL*, Calzedonia, Intimissimi i drugim. Gvido Ampolini govoriće dizajerima o tome zašto je važna digitalna strategija i kako je mogu učiniti uspješnom.

Neograničena umjetnost: virtuelna vs prava odjeća (18:10 h)

Stefan Rabimov, glavni urednik u L'Officiel Austria (SAD); Amber Jae Sloten, suosnivač i kreativni direktor kompanije The Fabricant (Nizozemska); Džonatan Čipindejl, suosnivač i izvršni direktor agencije Holition (UK); Darija Šapovalova, suosnivača u kompaniji DressX, članica Forbesove liste ispod 30 godina i BOF 500 liste ljudi koji oblikuju globalnu modu (SAD); Natalija Modenova, suosnivača DressXa, More Dash i Fashion Tech Summit (SAD); Dženifer Druri i Dan O’Konel, suosnivači BrandLab Fashion (UK) govoriće o tome kako digitalna odjeća utiče na kreativni potencijal dizajnera, kao i o trendovima u virtuelnoj odjeći, specifičnostima prodaje za digitalne platforme i uticaju koji virtuelna odjeća ima na proizvodnju pravih kolekcija odjeće.

  • Pitanja i odgovori: pitajte i prodajte – potrošački trendovi u različitim gradovima (11:30 h)

Ekaterina Glazunova, glavni kupac za Tom Greihound Paris (Francuska); Andrea Selvi, menadžer za kupovinu u Luisi via Roma (Italija); Ričard Polson, izvršni direktor Showroom-X.com (Australija); Danijel Perez-Bariga, strateg za brend i komunikacije, viši izvršni direktor i konsultant u kompaniji Waterboy (Španija); Kazuma Mori, osnivač konceptualnog butika BUNKER TOKYO (Japan), razgovaraće o tome kakvi će brendovi biti predstavljeni u izložbenim salonima širom svijeta. Kakvo će biti tržište za mlade brendove u budućnosti? Šta bi danas trebalo da znaju kada prave odjeću? Šta dizajner treba da ima na umu kada radi na muškoj odjeći ako želi da postane uspješan?

Održivost: svjetskpraksza očuvanje planete (14:10 h)

Mev Kembel, zamjenica urednika Euronews Living (UK); Keri Somers, suosnivačica i direktorka Global Operations kompanije Fashion Revolution (UK); Kristina Din, osnivačica i predsjednica Odbora Redressa i osnivačica i izvršna direktorka The R Collectivea (Hongkong, Kina); Patrik Dafi, osnivač Global Fashion Ekchange, suosnivač SwapChaina i Circular Fashion Summita (UK); Darija Aleksejeva, direktorka Vtoroe Dykhanie Funda, dobitnica nagrade RBC kao socijalna menadžerka, članica Forbesove liste 30 do 30 najboljih mladih preduzetnika (Rusija); Julijana Garsija Belo, modna dizajnerka, osnivačica brenda GARCIABELLO, diplomirala na Fakultetu za arhitekturu, dizajn i urbanizam Univerziteta u Buenos Ajresu (Argentina); kao i Huan Pereira i Andres Džordan, dizajneri brenda Juan de La Paz (Bolivija) ​​razgovaraće o tome kako je pandemija održivost učinila jednim od glavnih trendova; kako će globalna digitalizacija promijeniti viziju održivosti; i kako neprofitne organizacije mogu sarađivati sa dizajnerima u promociji kružne ekonomije.

  • Identitet svjetskih kultura kroz oči dizajnera budućnosti (15:30 h)

Mahoro Sjuard, zaposleni u časopisu i-D Magazine (UK); ,,Missova” Adama Paris, kreativna preduzetnica i modna dizajnerka (Senegal); Ali Karizma, nacionalna predsjednica Modne komore Indonezije i direktorica Muslim Fashion Festival Indonesia (Indonezija); Von Jeon, osnivač brenda PAINTERS, profesor dizajna na Le Reve School of Arts (Južna Koreja); Igor Andreev, dizajner brenda Vereja (Rusija); Linus Leonardson, kreativni direktor brenda Linus Leonardsson (UK); i Muftau Femi Ajose, kreativni direktor i osnivač brenda Cute-Saint (Nigerija) razmotriće kako dizajner može uticati na urbanu kulturu, kao i kako urbana kultura može postati inspiracija za modnu kolekciju.

  • Budućnost je protekla noć. Koje smo lekcije propustili (16:50 h)

Danilo Venturi, firektor Polimode (Italija); Burak Cakmak, koosnivač The Digital Fashion Groupe (SAD); Ana Černik, CEO FRESHBLOOD-a – razvoj i podrška projektima za mlade dizajnere, šefica Design Workshopsa, kuratorka kursa o modnom dizajnu na British Higher School of Art and Design (Rusija); Kati Domini, ko-osnivačica ARTSTHREAD-a (UK); Glorija Vavamuno, umjetnica, umjetnička direktorka i osnivačica Kampala Fashion Weeka, predsjednica Modne komore Ugande (Uganda); Barbara Frankin, osnivačica i direktorka ITS-a – International Talent Supporta (Italija) govoriće o stvarima koje bi perspektivni dizajner trebalo da zna, kao i o tome kako škole mode treba da promijene svoj kurikulum kako bi se uklopile u savremeni svijet. Pored toga, predavači će razgovarati o tome da li bi u današnje vrijeme trebalo mlade dizajnere podučavati pravljenju digitalne odjeće i razmotriti predmete koji bi trebalo da budu dodani u nastavne programe škola mode što je prije moguće.

  • Nezavisni i lokalni brendovi – značaj vizuelnog prisustva(18:50 h)

Adam Kac Sinding, fotograf (Danska), zajedno sa Emi Amerika, jednim od najprogresivnijih i najoriginalnijih fotografa koji rade za Vogue Russia, Arabia, Calvin Klein, Urban Outfitters, UGG i mnoge druge (Rusija) govoriće o pristupima stvaranju brenda lookbooka , kao i na vizuelnom sadržaju sposobnom da privuče publiku.

Ove godine Fashion Futurum Forum će predstaviti spoj fizičkog i digitalnog formata, čiji je cilj podrška nezavisnim brendovima. Sve sesije foruma će se prenositi uživo u realnom vremenu. Pitanja se mogu postavljati tokom online sesija. Fashion Futurum Forum postaće mjesto za komunikaciju modnih profesionalaca i amatera.

Više informacija dostupno je na sajtovima http://fashionfuturum.com, https://russianfashioncouncil.ru/en/ i službenim nalozima na društvenim mrežama:

Modna komora Rusije:

https://vk.com/russianfashioncouncil

https://www.instagram.com/russianfashioncouncil

https://www.facebook.com/RFCouncil

Fashion Futurum Forum:

https://vk.com/fashionfuturum

https://www.instagram.com/fashionfuturum/

https://www.facebook.com/fashionfuturum

B.R.