PREPORUKA SPORT

LŠ: Atletiko, Real, Porto i Menhengladbah idu dalje

Detalj sa meča Salcburg-Atletiko Madrid (Foto: UEFA)

Odigrani su mečevi šestog kola Lige šampiona.
Crna Gora, nakon Adama Marušića, koji igra za Lacio, imaće još jednog fudbalera u narednoj fazi Lige šampiona.
Atletiko Madrid, u čijem je timu Stefan Savić, slavio je večeras prolaz dalje nakon pobjede od 2:0 na ,,Red bul areni” u Salcburgu. Golove su postigli Ermozo u u 39. i Karasko u 86. minutu. Savić je odigrao cio meč.
U narednu fazu prošli su još Bajern, Real Madrid, Borusija Menhengladbah, Mančester Siti i Porto.
Inter i Šahtjor su apsolutni tragičari ove večeri. Tabela Grupe B izgleda ovako – Real Madrid 10, Borusija Menhengladbah 8, Šahtjor 8, Inter 6.
Meč između Bajerna i Lokomotive Moskve završen je pobjedom Bajerna od 2:0 na ,,Alianc areni” u Minhenu. Golove su postigli Sule u 63. i Šupo-Moting u 80. minutu.
Duel između Intera i Šahtjora okončan je bez golova na stadionu ,,Đuzepe Meaca” u Milanu.
Mančester Siti pobijedio je Marsej 3:0 na ,,Etihadu”. Golove su postigli Tores u 48, Aguero u 77. i Sterling u 90. minutu.
Porto je slavio prolaz dalje nakon pobjede od 2:0 nad Olimpijakosom na stadionu ,,Jorgos Karaiskakis”. Golove su postigli Otavio, iz penala, u desetom i Uribe u 77. minutu.
Nevjerovatan rasplet u Grupi B. Nakon remija Intera i Šahtjora, Real Madrid i Borusija Menhengladbah (zbog bolje gol-razlike) slavili su prolaz dalje na stadionu ,,Alfredo di Stefano” u Madridu. Real je pobijedio 2:0, golovima Benzeme u devetom i 32. minutu.
B.R.