PREPORUKA SPORT

LIGA ŠAMPIONA: PSŽ i Atalanta prošli dalje, Mbape ispisao istoriju

Kilijan Mbape (foto: UEFA)

Utakmica, koja je sinoć odložena zbog protesta Bašakšehira uslijed vrijeđanja asistenta trenera Pjera Veboa od strane četvrtog sudije na rasnoj osnovi (uputio mu je riječ ,,crnac”), odigrana je večeras.


PSŽ, čiji su se igrači sinoć pridružili protestu Bašakšehira i napustili teren, pobijedio je turski tim 5:1 i plasirao se u osminu finala Lige šampiona.
Golove za PSŽ postigli su Nejmar (21, 38, na pas Mbapea i 50, na pas Di Marije) i Mbape (42, iz penala i 62, na pas Di Marije), a za Bašakšehir Topal u 57. minutu.
Kilijan Mbape večeras je, sa 21 godinom i 355 dana, postao najmlađi igrač koji je u Ligi šampiona postigao 20 golova. Prethodno je rekord držao Barselonin Lionel Mesi, sa 22 godine i 266 dana.
Ovo je Nejmarov treći het-trik (tri gola na jednoj utakmici) u Ligi šampiona.
Midtjiland je remizirao sa Liverpulom na svom stadionu ,,MCH areni” u Herningu 1:1. Golove su postigli Šolc, iz penala, u 62. za Midtjiland i Salah, u 55. sekundi, za Liverpul.
Salah je ovim postao najbolji strijelac Liverpula svih vremena u Ligi šampiona.
Igrači Atalante slavili su prolaz u narednu fazu pobjedom nad Ajaksom od 1:0. Strijelac na ,,Johan Krojf areni” u Amsterdamu bio je Murijel u 85. minutu.
B.R.