PREPORUKA SPORT

LIGA ŠAMPIONA: Lacio je u nokaut fazi, Lajpcig ,,izbacio” Junajted

Slavlje Lajpciga (foto: UEFA)

Lacio se plasirao večeras u nokaut fazu Lige šampiona. Remizirao je sa Klub Brižom 2:2 na stadionu ,,Olimpiko” u Rimu. Golove su postigli Korea u 12. i Imobile, iz penala, u 27. minutu za Lacio, a Vormer u 15. i Vanaken u 76. za Briž. Crnogorski reprezentativac Adam Marušić odigrao je cio meč za Lacio.
Borusija Dortmund pobijedila je Zenit 2:1 na ,,Gazprom areni” u Sankt Peterburgu. Golove su za Borusiju postigli Pišček u 68. i Vitsel u 79, a Driusi u 16. minutu za Zenit.
Juventus je slavio 3:0 na stadionu ,,Nou kamp” protiv Barselone. Golove su postigli Ronaldo u 13. i 52, oba iz penala i Mekini u 20. minutu.
Čelsi i Krasnodar remizirali su 1:1 na ,,Stemford bridžu” u Londonu. Golove su postigli Žoržinjo u 27, iz penala, za Čelsi i Kabela u 24. za Krasnodar.
Dinamo Kijev pobijedio je Ferencvaroš 1:0 na ,,NSC olimpijskom stadionu”. Gol je postigao Popov u 60. minutu.
Igrači Lajpciga napravili su pravi podvig. Pobijedili su Mančester junajted 3:2 na ,,Red bul areni” u Lajpcigu, poslali ih u Ligu Evrope, a sebe u osminu finala Lige šampiona. Golove su postigli Anhelinjo u drugom, Haidara u 13, na pas Anhelinja i Klajvert u 69, na pas Anhelinja za Lajpcig i Fernandeš, iz penala, u 80. i Megvajer u 82. minutu.
Sevilja je pobijedila Ren 3:1 na ,,Roazon parku” u Renu. Golove su postigli Kunde u 32. i En Nesiri u 45+2. i 81. minutu za Sevilju i Ruter, iz penala, u 86. za Ren.
Sjutrašnji program: Ajaks-Atalanta (18:55 h), Midtjiland-Livepul (18:55 h), Bajern-Lokomotiva Moskva (21 h), Inter-Šahtjor (21 h), Mančester siti-Marsej (21 h), Olimpijakos-Porto (21 h), Real Madrid-Borusija Menhengladbah (21 h) i Salcburg-Atletiko Madrid (21 h).

Zagrljaj, skandal i istorija  

Pred meč Barselona-Juventus sreli su se ,,stari znanci”, u ovom trenutku dva najbolja igrača svijeta – Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. Razmijenili su zagrljaj i lijepe riječi.
Tako je bilo na ,,Nou kampu” u Barseloni.


U Parizu, na ,,Parku prinčeva”, viđene su nestvarne scene. Pomoćni trener Bašakšehira iz Istanbula Pjer Vebo optužio je u 16. minutu četvrtog sudiju na meču, Rumuna Sebastijana Kolteskua, da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi, nazvavši ga ,,crncem”. Prije toga, Vebou je pokazan crveni karton. Igrač Bašakšehira Demba Ba zahtijevao je od Kolteskua objašnjenje zašto je Veboa nazvao ,,crncem”, a u tome su mu se priključili fudbaleri PSŽ-a Nejmar i Kilijan Mbape. Uslijedio je prekid u kojem su se timu Bašakšehira pridružili igrači PSŽ-a. Igrači obje ekipe otišli su u 23. minutu u svlačionice i odbili da izađu dok se četvrti sudija ne odstrani.


Ime Jusufa Mukokoa od večeras je ispisano u knjige istorije Lige šampiona. Igrač Borusije Dortmunda postao je najmlađi debitant u ovom takmičenju, sa 16 godina i 18 dana.
B.R.