ART PREPORUKA

BEOGRAD: Kremiran basista ,,Riblje čorbe” Miša Aleksić

Foto: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

Danas je na vječni počinak ispraćen basista ,,Riblje čorbe” Miša Aleksić, koji je preminuo u 68. godini od posljedica virusa korona, piše portal novosti.rs.
Od njega su se oprostili porodica, prijatelji i kolege, a poznati muzičar u kovčeg je spušten uz zvuke pjesme Bitlsa ,,Let it be”.
Od oca se oprostila kćerka Mina, koja se, kako kaže, za govor nije pripremila jer je mislila da neće imati snage, ali sada ima.
– Miša nas je ostavio tako neplanirano, tako nespremno. Cio život je i mene i mamu obavijao jednim staklenim balončićem u kom smo živjeli prelijepo, s mnogo ljubavi. Tata, kad je preminuo, preminula je i moja polovina. Sjećaćemo se kako je bio pozitivan, nasmijan, kakav je bio naš Miša… Vjerujem da je nebu falila jedna bas gitara… Da će nas Miša gledati, čuvati. Mnogo mi nedostaje i ništa više neće biti isto, ali ćemo se boriti – kazala je Mina Aleksić.
Iz ,,Riblje čorbe” juče su saopštili da neće prisustvovati kremaciji.
– Dragi prijatelji, Teško je naći nekog ko Mišu voli više od nas. I ne možemo da se pomirimo s tim da ga više nema. Znamo da je Miša umro od posljedica podmukle i nevidljive bolesti. Umro je nepotrebno. Znamo da nije potcjenjivao ovo zlo. Nosio je masku i čuvao se. Kovali smo planove za budućnost za koju smo vjerovali da je imamo. Zlo zvano korona virus je i dalje među nama, više nego ikad i zato smatramo obavezom da vam saopštimo da članovi Riblje Čorbe neće u srijedu prisustvovati kremaciji. Vjerujemo da ni Miša ne bi dozvolio da se ugrozi bilo čije zdravlje, bilo čiji život. Kad ova pošast prođe zajedno ćemo ožaliti našeg i vašeg Mišu koncertom u njegovu čast. Budite odgovorni i zdravi. Voli vas Riblja Čorba – navodi se u saopštenju benda.
Večerašnji nastup Bajage i Instruktora, prvi veliki online koncert putem aplikacije YOUBOX, koji će biti održan na neobičnoj, zanimljivoj lokaciji od 20 sati, biće posvećen Miši Aleksiću, višedecenijskom Bajaginom kumu, kolegi i prijatelju, koji je bio dugogodišnji prijatelj i sa Instruktorima, saopšteno je iz PR službe Bajage i Instruktora.

B.R.

kud duga