DRUŠTVO PREPORUKA

REKORD U SRBIJI: Preminula 61 osoba od korona virusa

U posljednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 18.592 osobe, njih 7.041 bilo je pozitivno, dok je preminulo 61 lice, piše ,,Blic”.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta ,,Batut”, na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 254 pacijenta.

– Danas je težak dan, posebno po broju mrtvih, ali moramo da se borimo i nastavimo da gradimo naš zdravstveni sistem – izjavio je ranije danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na prikazu tenkova u kasarni u Nišu.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se prati situacija u zemljama gdje živi dosta naših ljudi koji bi za praznike mogli u većem broju da dođu u Srbiju i da će se u skladu sa tom situacijom i donositi odluke o eventualnim dodatnim mjerama.

– Svaki dan razmišljamo o novim mjerama i gledamo podatke na svaka dva sata – rekla je Ana Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li će biti uvedene dodatne mjere pred novogodišnje praznike. Početkom nedjelje ću imati još jednu sjednicu Kriznog štaba i vidjećemo šta još možemo da uradimo – navela je Brnabićeva.

Izvor: blic.rs