PREPORUKA SPORT

ŽELJKO PETROVIĆ: Maradona je bio normalan momak koji nije mogao da živi normalan život

Foto: Twitter

Crnogorski stručnjak, sada trener Fejenorda, Željko Petrović igrao je sa Maradonom u Sevilji u sezoni 1991/92.
Za smrt ,,El Pibea” saznao je po završenom treningu Fejenorda. Prišao mu je igrač, Argentinac Markos Senesi i rekao: ,,Bog je mrtav.”
Kaže to Petrović za Voetbal International.
– Bio je normalan momak koji nije mogao da živi normalan život. Poslije treninga, Davor Šuker i ja bismo ponekad išli na kafu. Dijego je, takođe, želio da dođe, ali je bilo potrebno prilično truda. Tada smo morali da pronađemo kafić sa zadnjim ulazom, jer je to bila ludnica ispred vrata – sjeća se Petrović.
Dodaje da je bio u Argentini i da je tamo vidio crkve sa Maradoninim likom.
– Uskoro ćete vidjeti slike sahrane kakve ne možete ni da zamislite. Vjerujem da će zemlja ući u nacionalnu žalost. Vidio sam Markosa Senesija. ,,Bog je mrtav.” Tako se tamo osjećaju – objašnjava Petrović.
Za njega je Maradona bio najbolji igrač ikada.
– Rud Gulit mi je jednom prilikom rekao: ,,Nikada se više neće roditi igrač kakav je Dijego Maradona.” Ne zaboravite iz kog vremena je Maradona poticao. A tada je bio najbolji u Buenos Ajresu, Barseloni, Napulju, Sevilji i gdje god je igrao. Ako mene pitate, zaista je bio najbolji svih vremena – kazao je Petrović.
Nada se da Maradona neće biti zaboravljen.
– Igrači poput Ronalda i Zidana uskoro će se smatrati najboljima ikad. Oni su, takođe, dobri, naravno, ali nisu Dijego Maradona. Markos Senesi je u pravu: ,,Bog je mrtav.” – zaključuje Petrović razgovor za  Voetbal International.
B.R.