MODA PREPORUKA

KAMPANJA: Lazar Ilić predstavio novu kolekciju nakita od bijelog, žutog i roze zlata

 

Lazar Ilić predstavio je juče novu kolekciju nakita “Korijeni” izrađenu od žutog, bijelog i roze zlata. Prsten, naušnice, broš i ogrlica koja je nosiva na više načina, osmišljeni su u modernom duhu, ali istovremeno oslonjeni na tradiciju. Svi modeli u osnovi imaju jasnu identitesku pripadnost. Upravo taj nacionalni momenat daje posebnost svakom komadu nakita. I ta posebnost čini da ovaj nakit uvijek bude osnova,  a nikako dopuna bilo koje kombinacije. Urađeni su, kaže Lazar, u saradnji sa Black Madonnom, brendom iza kojeg stoji njegova dugogodišnja prijateljica, Crnogorka koja živi i radi u Pragu.

-Odlukom da se upustim u vode dizajna nakita otkrio sam potpuno novo polje za igru.Od tog trena stvari gledam na skroz drugačiji način i mnogo više obraćam pažnju na detalje. Uživam trenutno u ovom poslu, a i moram priznati da inspiracije ne fali-kaže Lazar.

On naglašava da je ova kolekcija omaž nečemu što je proizašlo iz velike ljubavi- ljubavi prema domovini koju, kako kaže, nizmjerno voli, cijeni i poštuje.

-Počeo sam sa izradom nakita od srebra nakon čega sam dobio poziv i ponudu od moje dugogodišnje prijateljice Belme koja je vlasnica brenda nakita Black Madonna da radim nakit od bijelog, žutog i roze zlata i da isti bude blizak estetici koju oni propagiraju, a opet da bude ,,provučeno” kroz moju vizuru i onog na čemu sam radio u prethodnoj kolekciji. Vrlo brzo smo zajedničkim idejama došli do idejnog rješenja i sklopili sve u jednu priču od pet modela namijenjenih ženama i muškracima svih uzrasta-kaže Lazar.

Dodaje da su u toku pregovori sa brendom Black Madonna kada je u pitanju nastavak saradnje vezano za nakit i da ima dosta planova, ali da čeka da se stabilizuje situacija sa pandemijom da bi krenuli u realizaciju.

Mn.M.

Foto: A. Jaredić