ART PREPORUKA

ZAGREB: Uz zvuke tamburice, sahranjen pjevač Kićo Slabinac

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Krunoslav Kićo Slabinac ispraćen je danas na vječni počinak na zagrebačkom Krematoriju.

Zbog trenutne situacije sa korona virusom, ispoštovane su sve mjere, a oko trista ljudi prisustvovalo je kremaciji. Pored sinova Pavla i Ivana, među prvima su došli da odaju počast slavnom pjevaču, Nina Badrić, Žak Houdek, Željko Bebek, generall Ljubo Ćesić Rojs, voditelj Saša Kopljar i autor Slabinčeve pjesme ,,Otišao je moj otac polako” Željko Krznanić.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U organizaciji Hrvatske glazbene unije na centralnom osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, uz zvuke tamburice Osječani su se oprostili od muzičara Krunoslava Kiće Slabinca legende tamburaške muzike.

U tamburaškom orkestru sviralo je pedesetak slavonskih i baranjskih tamburaša koji su odsvirali numera ,,Otiš'o je s mirisima jutra” i ,,Tamburaški rastanak”.

Davor Javorovic/PIXSELL

Inicijativi osječke podružnice Hrvatske glazbene unije pridružili su se, uz muzičare iz Osijeka, kolege iz Đakova, Županije, Valpova, Slatine, Požege i Sopja koji su na trgovima u svojim gradovima odsvirali iste numere.

– Pamtićemo ga po velikom srcu, širokom slavonskom osmijehu i vrhunskoj muzici uz koju su odrastale generacije. Kićo je uvijek s ponosom isticao Slavoniju i njegov doprinos tamburaškoj muzici zaista je nešto što nas je zadužilo da mu se na kraju njegovog životnog puta poklonimo – rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon muzičkog ispraćaja na trgu, Osječani su u rijeku Dravu pustili petstotinjak crvenih ruža koje je pripremila Osječko-baranjska županija.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je prošlog petka, 13. novembra u zagrebačkom KBC-u.

Rođen je 1944. u Osijeku gde je završio osnovnu i srednju školu, a išao je i u muzičku školu. Sa prijateljima osnovao je rok sastav ,,Tornado”, zatim ,,Kon Tiki”, a 1964. popularne ,,Dinamite”. Tokom karijere sarađivao je sa Zdenkom Runjićem, Dragom Britvićem, Đorđem Novkovićem i Arsenom Dedićem.

Izvor: N1