ART PREPORUKA

ZADUŽBINA MILANA MLADENOVIĆA: Održana premijera filma ,,Plaža večnog vetra” (video)

Foto: Zadužbina Milana Mladenovića

U produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a u režiji Đorđa Marjanovića, širom regiona prikazan je danas dokumentarni film ,,Praia Do Ventu Eternu”.

Film je urađen od privatnih VHS snimaka nastalih tokom boravka Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube u Brazilu. Sliku prate odlomci iz Milanovog dnevnika koji je tada vodio, a posebno dirljivi ton ovoj filmskoj priči daje naracija Svetozara Cvetkovića, saopšteno je iz Zadužbine Milana Mladenovića.

Dokumentarni film ,,Praia Do Ventu Eternu” dobio je naziv po pjesmi sa albuma ,,Angel’s Breath”, što u prevodu znači ,,Plaža večnog vetra”, jer se i momenat nastanka ove pjesme vidi u filmu.

Kako je Milan Mladenović imao, a ima i dalje, poštovaoce širom regiona, a njegovo stvaralaštvo predstavlja temelj savremene kulturne i umjetničke scene, dokumentarni film ,,Praia Do Ventu Eternu” prikazan je u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, ali i online, na YouTube kanalu Zadužbine Milana Mladenovića, navodi se u saopštenju Zadužbine Milana Mladenovića.

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. u Zagrebu, a preminuo je upravo 5. novembra 1994. godine u Beogradu.