DRUŠTVO PREPORUKA

REZULTATI IZ PRIVATNIH LABORATORIJA: Još 276 pozitivnih na kovid u CG, sjutra pooštravanje mjera

Završena je i statistička obrada prve grupe uzoraka koji su na osnovu ugovora potpisanog između Fonda zdravstvenog osiguranja i privatnih laboratorija obrađeni u privatnim zdravstvenim ustanovama. Ukupno je pristigao 471 rezultat, među kojima je otkriveno 276 novopozitivnih slučajeva infekcije koji su uzorkovani 25. i 26. oktobra te će se voditi kao novooboljeli u ovim danima i to:

Datum Broj oboljelih
25. oktobar 153
26. oktobar 123

Posmatrano po opštinama oboljeli koji su laboratorijski dokazani u privatnim ustanovama su iz sljedećih opština:

opština oboljeli
Podgorica 209
Cetinje 24
Nikšić 17
Pljevlja 10
Herceg Novi 6
Kotor 5
Bijelo Polje 3
Danilovgrad 2

S obzirom da se radi o osobama čiji rezultati analiza su kasnili a koji bi znatnije uticali na vrijednosti 14-dnevnih kumulativnih stopa incidencije u prethodnom periodu, Institut će u skladu sa ranije usvojenom metodologijom i naglim pogoršanjem epidemiološke situacije ove sedmice izvršiti raniju procjenu vrijednosti stopa kumulativne incidencije koja će u obzir uzeti sve novooboljele registrovane u periodu između 21. oktobra i zaključno sa utorkom 03. novembrom u ponoć.

O vrijednosima stopa 14-dnevnih stopa incidencije i pooštravanju epidemioloških mjera javnost će biti blagovremeno obavještena tokom sjutrašnjeg dana.
Podsjećamo, laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, u protekla 24 sata, otkrile su 491 novopozitivni slučaj  korona virusa.