MODA PREPORUKA

CRNA GORA: Master Fashion Week Montenegro od 30. novembra do 2. decembra

Crnogorska nedelja mode “Master Fashion Week Montenegro XXVIII” održaće se u Podgorici od 30. novembra do 2. decembra 2020. u KIC-u “Budo Tomović”, a predstaviće se crnogorske modne kuće i dizajneri.

-Glavni partner je Master inženjering koji gradi Master kvart u Pg. Naša kampanja nosi naziv “Corona safe event” ,kroz koju ćemo promovisati značaj nošenja maski, kao najlakši način zaštite od korone. Na taj način ćemo nastojati da svima skrenemo pažnju da kao društvo budemo odgovorni. Naši dizajneri su to pokazali na najbolji mogući način u proteklom periodu, donirajući raznim institucijama i pojedincima veliki broj zaštitnih maski, koje su danonoćno šili u svojim ateljeima – kazali su organizatori.

Ističu da se nadaju da će se do početka MFW epidemiološka situacija poboljšati, te da će uz poštovanje mjera NKT-a uspjeti da organizuju jesenje izdanje Crnogorske nedelje mode, i tako pomoći u održavanju i promociji ove djelatnosti.

-Nedavno su održane sve evropske nedelje mode, dok se u regionu održavaju ovih dana, uz minimalni broj posjetilaca. U slučaju da se situacija ne popravi, mi ćemo održavanje MFW pomjeriti – dodaju u saopštenju.

Učesnici “Master Fashion Week Montenegro XXVIII” biće Marina Banović, Milena Đurđić, Sanja Bobar, Nada Koljenšić, Lazar Ilić, Hermoda design, Ivona Bulatović – Moj princ, Milena Vujačić, Eden Atelier- Edita Nimanbegu Barović, a očekuje se i potvrda učešća još nekoliko dizajnera.

Zaštitna lica manifestacije ,,Master Fashion Week Montenegro“ su Milena Kovačević, Ksenija Popović i Veselin Radonjić.
Naslovnu fotografiju i idejno rješenje radi Jelica Bujić, šminku potpisuje Venesa Đuresaj, styling manekenke Ivana Murišić, a fizuru Kuća mode i ljepote ,,Zoran“. Oficijelni frizer i make up manifestacije je Kuća mode i ljepote ,,Zoran“.