PREPORUKA SPORT

LIGA ŠAMPIONA: Šahtjor slavio u Madridu, četiri gola Bajerna u mreži Atletika

Savić (Atletiko Madrid) i Koman (Bajern), foto: UEFA

Večeras su odigrani preostali mečevi prvog kola Lige šampiona.
U prvom meču viđeno je iznenađenje – Real Madrid na svom stadionu ,,Alfredo di Stefano” u Madridu poražen je 3:2 od Šahtjora. Golove za Šahtjor upisali su Tete u 29, Varan (autogol) u 33. i Solomon, na pas Tetea, u 42. minutu, a za Real Modrić u 54. i, po ulasku u igru, Žunior Vinicijus, u 59. Valverdeov gol za Real poništen je, nakon VAR-a, zbog ofsajda u 92. minutu.

Slavlje Šahtjora (foto: UEFA)

Meč između Salcburga i Lokomotive Moskve u salcburškoj ,,Red Bul areni” okončan je remijem, 2:2. Golove su postigli Soboslai u 45. minutu, na pas Junuzovića i Junuzović u 50. za Salcburg, a Eder u 19. i Lisakovič u 75. minutu za Lokomotivu iz Moskve.


Duel između Ajaksa i Liverpula na ,,Johan Krojf areni” u Amsterdamu okončan je slavljem Liverpula. Rezultat je bio 1:0, a autogol je u 35. minutu upisao Taljafiko.
Utakmica Bajern-Atletiko Madrid završena je rezultatom 4:0 na ,,Alianc areni” u Minhenu, u korist domaćih fudbalera. Golove su postigli Koman u 28. i 72, Gorecka u 41. i Toliso u 66. minutu. Gol Žoaa Feliksa u 47. minutu za Atletiko poništen je nakon VAR-a zbog ofsajda. Crnogorski reprezentativac Stefan Savić odigrao je svih 90 minuta za Atletiko.
Meč Inter-Borusija Menhengladbah okončan je na ,,Đuzepe Meaci” u Milanu skorom 2:2. Golove su postigli Lukaku u 49. i 90. minutu za Inter i Bensebaini, iz penala, u 63. i Hofman u 84. za Menhengladbah.
Duel između Mančester sitija i Porta završen je rezultatom 3:1 u korist Sitija. Golove su postigli Aguero, iz penala, u 21, Gundogan u 65. i Tores u 73. za Mančester siti, a Luiz Dias u 14. minutu za Porto.
Atalanta je pobijedila Midtjiland 4:0 na ,,MCH areni” u Herningu. Golove su postigli Zapata u 26, Gomes u 36. Muriel u 42. i Mirančuk u 89. minutu.
Olimpijakos je na svom stadionu ,,Jorgos Karaiskakis” slavio 1:0 protiv Marseja, golom Koke u 91. minutu. Gol Masurasa u 52. minutu za Olimpijakos poništen je nakon VAR-a zbog ofsajda.
B.R.