DRUŠTVO PREPORUKA

BERANE/BAR: Preminula tri kovid pacijenta

Od posljledica korona virusa u Beranama i Baru u posljednja 24 sata preminula su tri pacijenta, saopštili su čelni ljudi opštih bolnica u tim gradovima.

Radiju Crne Gore je saopšeno da su u posljednja 24 sata od posljedica korona virusa u Opštoj bolnici u Baru preminula dva pacijenta, dok je jedan pacijent preminuo u beranskoj Opštoj bolnici.

Direktor barske Opšte bolnice Dragoslav Tomanović kazao je Radiju Crne Gore da se u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je inače kovid bolnica za primorje, liječi 69 pacijenata.

– Od toga je devet na jedinici intenzivnog liječenja i oni su životno ugroženi. Pet pacijenata je na mehaničkoj ventilaciji, respiratoru. Tokom jučerašnjeg dana su nam, nažalost, dva pacijenta koja su bila na respiratoru preminula. Jedan je 1949, a jedan 1969. godište – rekao je Tomanović za Radio Crne Gore.

Dr Milovan Živković kazao je da je situacija u Beranama posljednjih dana povoljnija. Preminuo je, međutim, jedan pacijent.

– Bio je 1963. godište, imao je niz komorbiditeta i imao je posljednjih dana tešku kliničku sliku. Još su nam četiri bolesnika vitalno ugrožena – rekao je Živković.

Pet pacijenata životno je ugroženo, dok su tri kovid bolesnika skinuta sa respiratora u Opštoj bolnici Nikšić, saopštio je za Radio Crne Gore direktor te ustanove Ilija Ašanin.

– Na današnji dan imamo 82 pacijenta. To su obostrane intersticijalne upale pluća. Imamo pet pacijenata koji su životno ugroženi, nalaze se u jedinici intenzivne njege, nijednog na respiratoru. Tri pacijenta smo skinuli sa respiratora, i dalje su ugroženi, ali su stabilnih vitalnih parametara. Ostali pacijenti su stabilno i dobro se osjećaju – kazao je Ašanin.

Izvor: Radio Crne Gore