PREPORUKA SPORT

ROLAN GAROS: Iga Švjotek je prva finalistkinja

Foto: Roland Garros

Poljakinja Iga Švjotek, u ovom trenutku 53. teniserka svijeta, prva je finalistkinja Rolan Garosa. To će biti njeno prvo finale, a do njega je došla pobjedom Argentinke Nadje Podoroske, 131. na planeti – 6:2, 6:1. Ova 19-godišnjakinja ujedno je i prva Poljakinja u open eri koja se plasirala u finale Rolan Garosa.
Rivalka u finalu biće joj bolja iz meča koji slijedi u 16:35 sati, Sofija Kenin-Petra Kvitova.
Danas su odigrani i polufinalni mečevi dubla kod muškaraca. Finalisti su Mate Pavić-Bruno Soareš i Kevin Kravic-Andreas Miz. Hrvat Pavić i Brazilac Soareš slavili su protiv prvih nosilaca turnira, Kolumbijaca Huana Sebastijana Kabala i Roberta Fare 7:6 (7:4), 7:5.  Podsjećamo, u drugom setu gubili su 4:2, ali su se brzo vratili i osvojili meč.
Protivnici Njemcima Kravicu i Mizu bili su Hrvat Nikola Mektić i Nizozemac Vesli Kolhof. Kravic i Miz slavili su 6:3, 7:5.
Sjutra će biti odigrani polufinalni mečevi u muškom singlu i ženskom dublu, ali u ovom trenutku nije još poznata satnica.
U muškom singlu igraće Đoković-Cicipas i Švarcman-Nadal, a u ženskom dublu Aleksa Gvarači-Dezire Kravčik protiv Nikol Meličar-Iga Švjotek i Barbora Krejčikova-Katerina Sinjakova protiv Timea Baboš-Kristina Mladenović.
B.R.