DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Sjutra prijemni ispit za master studije Pravnog fakulteta

Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, prijemni ispit za upis na budžetske master studije koji će trajati 40 minuta, polagaće se u utorak, 6. oktobra, u 18h.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta prof. dr Marko Dokić saopštio je da prijemni ispit obuhvata dvije oblasti, oblast opšte kulture i opšte pravničko obrazovanje.

-Na prijemnom ispitu će biti ukupno 50 pitanja, po 25 iz dvije navedene oblasti, a svako pitanje nosiće po jedan poen – kazao je Dokić.

Kada je riječ o minimalnom broju poena koje koje kandidat mora ostvariti da bi bio rangiran, taj broj, kako navodi prodekan, iznosi 25.

-Kandidat mora ostvariti najmanje po 10 bodova iz obje oblasti (opšte kulture i opšteg pravničkog obrazovanja) – objasnio je on i dodao da se bodovanje kandidata vrši sabiranjem broja bodova opšteg uspjeha i uspjeha na prijemnom ispitu.

Bodovanje se vrši na sljedeći način – opšti uspjeh do 50 bodova, na način da se indeks uspješnosti pomnoži sa pet, i uspjeh na prijemnom ispitu do 50 bodova, rekao je Dokić.