Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

BEGIĆ: Ne mogu da vjerujem da neko razmišlja o bilo kakvom masovnom skupu

Foto: PR Centar

Prosto ne mogu da vjerujem da neko u ovom trenutku razmišlja o bilo kakvom masovnom skupu. Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji su spremni da organizuju rođendan djeci, a ne neko masovno okupljanje. Ne mogu da opišem nivo društvene neodgovornosti toga kome je to palo na pamet, ako je to istina. Apelujem ispred svih, da ko god je to zamislio, odustane od toga, poručio je zamjenik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Senad Begić na današnjoj konferenciji za novinare na pitanje novinara o organizaciji Patriotskog skupa, navodno zakazanog za 23. oktobar.

Dodao je i da je lokalni epidemiolog iz Budve donio preporuku o samoizolaciji dva odjeljenja Druge osnovne škole i Institut za javno zdravlje (IJZ).

– Epidemiološko istraživanje je u toku i nakon toga biće jasnija ta odluka – istakao je Begić.

Po izvještaju od subote se, rekao je Begić, vide rezultati u Nikšiću, Beranama i Andrijevici.

– Tamo gdje se mjere sprovode čvrsto i gdje su mjere stroge, tamo imamo rezultate. Međutim, nama nije cilj da zatvorimo ovu državu, da život stane, jer je to nemoguće i ostaviće nesagledive posljedice ne samo po zdravlje, već i po sve aspekte društva. Tamo gdje je situacija najdramatičnija, ići ćemo sa čvrstim mjerama – jasan je Begić.

U ovom trenutku treba svi da zasučemo rukave, poručio je Begić.

– Ne radi se samo o zdravstvstvenom sistemu, radi se o cijelom društvu. Svi imamo obavezu – rekao je Begić.