PREPORUKA SPORT

ŽRIJEB ZA ROLAN GAROS: Đoković saznao protivnike

Foto: WS Open

Najbolji teniser svijeta saznao je rivala na startu grend slema, ali i potencijalni put do krune.

Novak Đoković u Pariz dolazi kao prvi favorit, kao igrač koji ima 33 pobjede u 2020. godini i jednu diskvalifikaciju. Kao igrač koji je osvojio posljednja tri masters 1000 turnira i nije tajna da napada 18. grend slem.

Rolan Garos je pomjeren za ovaj jesenji termin nakon što je zbog korona virusa bilo nemoguće održati turnir krajem maja i početkom juna.

Đoković takmičenje otvara duelom sa Šveđaninom Imerom Mikaelom, sa kojim se do sada nije sastajao na ATP turu.

U drugom kolu ga čeka bolji iz duela Bolivijca Huga Delijena i Litvanca Rikardasa Berankisa, a onda bi u trećoj rundi mogao da odmjeri snage sa Kristijanom Garinom. Kasnije bi ga čekao vjerovatno Roberto Bautista Agut, specijalista za šljaku, dok bi u četvrtfinalu lako mogli da vidimo duel Novaka sa Mateom Beretinijem.

U polufinalu bi mogli da vidimo duel sa Danilom Medvedevim ili Stefanosom Cicipasom koji se nalaze u Novakovom dijelu žreba. Baš kao što se nalaze i Filip Krajinović koji čeka jednog od kvalifikanata, te Dušan Lajović koji otvara duelom sa Đanlukom Magerom.

Definitivno dobra vijest za Srbina je što se uz Rafaela Nadal, koji je drugi nosilac i morao je da dođe sa ,,druge strane” žrijeba, tamo nalazi i Dominik Tim. Upravo je Austrijanac savladao Novaka prije godinu u polufinalu ovog turnira i to je bez sumnje, olakšavajuća okolnost.

Izvor: blic.rs