MODA PREPORUKA

MODA: Mercedes-Benz Fashion Week Russia biće održana od 20. do 24. oktobra

 Program predstojeće sezone Mercedes-Benz Fashion Week Russia uključivaće stvarne revije i video-prezentacije sa elementima virtuelne realnosti (VR) i proširene realnosti (AR), uređenih u jedinstven raspored. Revije će početi u moskovskom Manežu 20. oktobra.

Kako bi dala podršku moskovskim i ruskim dizajnerima tokom recesije izazvane pandemijom korona virusa, MBFW Russia sa Modnim fondom pokreće grant program za dizajnere širom Rusije. Grantovi Modnog fonda obezbijediće moskovskim i ruskim dizajnerima da prirede revije u Manežu tokom Mercedes-Benz Fashion Week Russia bez kotizacije. Na desetine talentovanih moskovskih i ruskih brendova i dizajnera predstaviće nove kolekcije na međunarodnom događaju. U novoj sezoni, Nedjelja mode uključivaće revije sa različitih lokacije u Moskvi, kao i drugih gradova Rusije. MBFW Russia biće prenošena uživo širom svijeta na društvenim mrežama i portalima, online platformama konceptualnih radnji i šourumova.

– Revije su uvijek bile i ostaće glavno sredstvo komunikacije za brendove. Kao što smo empirijski naučili tokom pandemije – a uspješno smo održali tri online događaja na globalnom nivou – prenos stvarnih revija uživo djeluje mnogo bolje od bilo kog video sadržaja. Fizičko-digitalni format nakon zaključavanja, kada su online aktivnosti služile kao podrška offlineovim, biće prebačen u Manež, a prenos uživo će postati mjesto susreta. Ove sezone učesnici Nedjelje mode privući će više pažnje kako u Moskvi, tako i u inostranstvu – rekao je Aleksandar Šumski, predsjednik Mercedes-Benz Fashion Week Russia.

Bezbjednost

Organizatori Mercedes-Benz Fashion Week Russia preduzeće sve neophodne mjere da se spriječi širenje korona virusa. Propisi Savezne službe za nadzor zaštite prava potrošača i dobrobiti ljudi (Rospotrebnadzor’s) za izložbene događaje u Moskvi od septembra biće pod nadzorom. Sanitarni protokol MBFW Russia uključivaće mjerenje temperature na ulazu, nošenje maski, korišćenje dezinfekcionih sredstava za ruke, stalnu dezinfekciju prostora i ostalo. Prostor iza bine na Nedjelji mode biće urađen u skladu sa trenutnim sanitarnim preporukama. Nova sezona takođe će imati ograničen broj gostiju na revijama.

Referenca

U aprilu Mercedes-Benz Fashion Week Russia otkazan je uslijed pandemije korona virusa, ali Modna komora Rusije odlučila je da ga održi kao online izdanje 4. i 5. aprila. Virtuelna Nedjelja mode okupila je gledaoce i imala više od 800.000 pregleda na Internetu, postavši jedan od prvih modnih događaja na svijetu koji je u potpunosti održan online. Revije prvog digitalnog izdanja MBFW Russia pratilo je sto medija iz 56 zemalja.

Za više informacija posjetite zvanične sajtove https://russianfashioncouncil.ru/en/, http://mercedesbenzfashionweek.ru/en/ i zvanične stranice na društvenim mrežama:

Modna komora Rusije:

https://vk.com/russianfashioncouncil (zvanična društvena mreža projekta)

https://www.instagram.com/russianfashioncouncil

https://www.facebook.com/RFCouncil

Mercedes-Benz Fashion Week Russia:

https://vk.com/mbfwrussia (zvanična društvena mreža projekta)

https://www.instagram.com/mbfwrussia

https://www.facebook.com/MBFWRussia

https://t.me/mbfwrussia

https://twitter.com/MBFWR

https://www.youtube.com/user/mbfweekrussia