DRUŠTVO PREPORUKA

ABDIĆ: Preduzete sve mjere za Nikšić i Berane, data kadrovska podrška

Foto: PR Centar

U KCCG je 44 pacijenata oboljelih od korona virusa, 19 ih je na Infektivnoj klinici, od kojih je 11 životno ugroženo. Na Institutu za bolesti djece je pacijent godišta 2004. U Opštoj bolnici Bar je 21 pacijent, četiri na intenzivnoj njezi, u OB Berane ih je 63, deset sa teškom kliničkom slikom, u bolnici u Nikšiću ih je 70, od kojih 20 na opservaciji, četvoro djece. Deset pacijenata u Nikšiću je sa teškom kliničkom slikom, dva su na respiratoru. U Brezoviku ih je 56, u ,,Codri” pet – tri porodilje i dvije trudnice, u Pljevljima 16, dva koja čekaju u opservaciji, dok ih je Bijelom Polju 11, jedan u opservaciji.
Sve ove podatke saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare šef Kriznog medicinskog štaba i direktor Urgentnog centra KCCG dr Nermin Abdić.
Preduzete su, dodao je on, mjere za Nikšić i Berane, data kadrovska podrška. U Nikšić su iz KCCG poslali infektologa, od danas tamo rade i dvojica internista. Ambulante će raditi od 14 do 21, 22 sata u Nikšiću. Sjutra, u četvrtak i u subotu radiće internisti, u srijedu i petak pulmolozi. Od danas je uvedena i obustava elektivnih pregleda.
Crna Gora raspolaže sa 577 kovid kreveta, a 280 je trenutna popunjenost kapaciteta, kazao je on.
Abdić je najavio i da će dio Kriznog medicinskog štaba sjutra posjetiti Opštu bolnicu u Beranama.
B.R.