DRUŠTVO PREPORUKA

MUP: Za dva dana izbilo 56 požara, i dalje gori u Kučima i Smokovcu

Ilustracija

U Crnoj Gori za dva dana izbilo je 56 požara u centralnom i primorskom dijelu, a trenutno su aktivni požari na Smokovcu i Kučima u Podgorici, a u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

-U oba slučaja, u gašenje požara uključeni su i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a – kazali su iz MUP-a.
Direktorat za vanredne situacije MUP-a još jednom je pozvao građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara, odnosno daju doprinos očivanju i svoje i tuđe imovine i životne sredine.

-Iako će meteorološka situacija u narednim danima biti nešto povoljnija, potpuna opasnost od požara nije prošla. Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja nerijetko izaziva ozbiljne posljedice na šumski ekosistem -zaključuje se saopštenju MUP-a.