MODA PREPORUKA

LAZAR ILIĆ: Kolekcija ,,Hunt“ torbi-izazov koji se dopao damama

 

Nakon brojnih kolekcija obilježenih prepoznatljivim luksuznim haljinama, kombinezonima, odijelima.., brend ,,Hunt“ koji potpisuju Kristina i Lazar Ilić ove jeseni na tržište izlazi s novitetima-kolekcijom torbi.  

Na ovaj iskorak u modnom stvaralaštvu uticala je znatno i epidemija korona virusa, ali i stvaralačka znatiželja koja je od samih početaka pratila rad crnogorskog kreatora Lazara Ilića.

-Ideja da osmislim i realizujem kolekciju torbi je nastala iz razloga što je u posljednje vrijeme poslovanje opalo, bar u mojoj branši, jer nema velikih događaja-matura, rođendana, svadbi, pa ljudi generalno  nisu spremni da, u ovim okolnostima, izdvoje veću sumu novca za neki odjevni komad koji pripada visokoj modi. Jer, visoka moda košta. Zato sam, razmišljajući u kojem pravcu da nastavimo rad, odlučio da je trenutak da napravim nešto što će žene kupovati nezavisno od sezone, događaja… Razmišljao sam o proizvodu koji će imati upotrebnu vrijednost, a da na njega neće uticati vremenskim uslovi, niti doba korone. Dvije stvari su takve-torbe i nakit-kaže Lazar za MNE magazin.

Napominje da je, na početku, pri saopštavanju ove ideje naišao na veliko negodovanje onih sa kojima je razgovarao, prvenstveno zbog, kako su navodili, toga što Crna Gora nema uslove za izradu torbi, nema stručnjake, izrada puno košta…

Ipak to ga nije pokolebalo i bio je siguran da je torba komad koji treba  raditi. Našao je i saradnicu koja je već imala iskustva u radu s  eko kožom.

-Torba je u potpunosti rađena od eko kože. Pri izradi važna je bila i cijena jer sam želio da ne bude opterećujuća i da ne bude smetnja bilo kome da nabavi jedan ovakav komad. Zato smo i odlučili da njena cijena bude 39,99 eura. U ponudi je više od 20 različitih boja. Torbe su upakovane u najluksuznije pakovanje, jer mi je  bio cilj da, ako kupiš neki proizvod po nižoj cijeni, da to ne bude i taj osjećaj, već da po nižoj cijeni neko dobije proizvod u najluksuznijem pakovanju kako bi i ukupni doživljaj kupovine bio lijep-objašnjava naš sagovornik.

Kaže da, nakon desetak godina kreiranja garderobe, nije bilo lako osmisliti torbu, ali je bilo vrijeme da napravi iskorak.

-Imao sam veliku tremu i bio sam dosta nesiguran. Trudio sam se da ozbiljno pristupim poslu, definišem oblik, a da to ne bude ni mala, ni prevelika torba, da bude praktična za dan, ali i za veče, za svečanu i za svakodnevnu casual odjevnu kombinaciju. Zato je ova naša ,,hunt“ torba namijenjena i damama i tinejdžerkama-dodaje Lazar.

Zadovoljan je jer su prvi utisci, kako kaže, fenomenalni.

Torba je u prodaji od ponedjeljka 21. septembra.Može se naručiti isključivo onlajn preko Instagram profila i Fejsbuk profila.

I torbe nisu jedina novina koju kreator najavljuje.

-Već mjesecima pričam o kolekciji nakita i taj projekat sada privodimo kraju. Kolekciju nakita predstavićemo tokom sljedeće sedmice. Kod nas je veoma teško osmisliti komade nakite, a da izgledaju dopadljivo i kvalitetno. Imao sam namjeru da ovaj projekat realizujem uz podršku Ministarstva kulture, ali ta institucija nije smatrala projekat interesantnim. Zato sam se odlučio za samostalni rad. Riječ je o nakitu od srebra i zlata sa pozlatom, s potpisom Lazar Ilić-kaže kreator.

I, kako naglašava, to nije sve.

-Od mene obećanje da će s pomenutim novitetima i još nekim iznenađenjima koje pripremamo ovo biti uzbudljiva sezona, bez obzira što, možda, neće biti toliko  zastupljena visoka moda-ističe Lazar.

Mn.M.

Foto: Vasilisa Perošević