Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

FETIJA KALAČ: Održali smo obećanje, avio-linija Podgorica- Luksemburg od 18. decembra

Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu najavio je otvaranje dugo iščekivane avio-linije na relaciji Luksemburg – Crna Gora – Luksemburg u periodu od 18. decembra 2020. godine do 29. marta 2021. godine.

Luksemburška nacionalna avio-kompanija Lukser će operirati svakog ponedjeljka i petka na relaciji Luksemburg – Podgorica – Luksemburg. Putnike će prevoziti avion Q400 koji raspolaže sa 76 mjesta. Cijena povratne karte iznosi 149 eura, sa svim uračunatim taksama. Karte su u prodaji od ponedjeljka 14. septembra o.g.

-Među brojnim turističkim destinacijama, koje pokriva ova kompanija, Crna Gora je prepoznata kao jedna od značajnih destinacija, u kojoj je turizam jedna od glavnih privrednih djelatnosti. Budući da su izabrali zimski period za pokretanje prve avio linije i prvog direktnog vazdušnog povezivanja Luksemburga sa Crnom Gorom, jasno je da crnogorske planine i njihova neizmjerna prirodna ljepota nude najbolje uslove za zimski turizam – kazali su u saopštenju koje potpisuje Fetija Kalač, presjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu.

Kako dodaju, kompanija Lukser planira da organizuje posebne sezonske letove u ljetnjem periodu, kada će operirati na relaciji Luksemburg – Tivat – Luksemburg.

-Želimo da napomenemo da ovo finaliziranje projekta otvaranja avio linije Luksemburg – Crna Gora – Luksemburg je dokaz da je Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luskemburgu ozbiljno i posvećeno pristupio ovoj inicijativi i u cilju bolje povezanosti sa maticom i omogućavanja bržeg dolaska našeg iseljenika u Crnu Goru, uložio velike napore i bez ikakavih rezervi i interesa završio svoj zadatak kako mu dolikuje – poručili su u saopštenju.

Kako su naveli, otvaranje linije je krajnje patriotski čin, čije odlaganje je nastupilo usljed pogoršane epidemiološke situacije i naglog porasta zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori.

-Upućujemo najiskrenije želje za dobro zdravlje, mir, slogu i zajedništvo našim iseljenicima i građanima Crne Gore, a putnicima srećan put i lijep boravak u Crnoj Gori – zaključuju u saopštenju.

Mn.M.