ART PREPORUKA

VIDEO: Božo Vrećo i Edin Karamazov predstavili obradu Šantićeve ,,Emine”

Dva vrhunska umjetnika, Božo Vrećo & Edin Karamazov, predstavljaju službeni lyric video za svoj prvi singl, obradu jedne od najljepših sevdalinki, ,,Eminu”, s kojom najavljuju izlazak albuma ,,Lachrimae” na kojem će se naći 11 vrhunskih interpretacija – sve ono što od umjetnika ovog kalibra možete očekivati, piše ,,Croatia Records”.

Album ,,Lachrimae” na svim streaming servisima naći će se od petka, 18. septembra, a fizičko izdanje u prodaji će biti od petka, 29. septembra.

Božo Vrećo kazao je da je ,,tekst po onom izvornom kako ga je napisao Aleksa Šantić”, dok je Edin Karamazov podsjetio da je ovo ,,stara pjesma iz starog Mostara, najljepšeg starog grada u Bosni i Hercegovini”.

Aranžman je djelo Dušana Bogdanovića, gitarska transkripcija Edina Karamazova, koji je svirao lutnju (lautu) i gitaru koju je izradio Gabriele Lodi.

Snimano je od januara do marta u studiju ,,Croatia Recordsa”. Tonsko snimanje i miks radio je Mauro Širol, mastering Goran Martinac, dok su muzički producenti Karamazov i Vrećo. Video produkcija rad je CroRec Digitala.

Vrećo je otkrio i da je završio dvije nove pjesme za koje spotove snima u ponedjeljak i utorak.

– Biće sjajno i jedva čekam da čujete – poručio je Vrećo.

B.R.