MODA PREPORUKA

STIL: Teksas jakna – bezvremenski modni klasik

Teksas jakna je model kojem se uvijek vraćamo jer se lako stilizuje sa gotovo svakim komadom garderobe. Uz bijelu košulju i malu crnu haljinu, teksas jakna je klasik za koji stilisti ističu da svaka žena treba da ima u svom ormaru.

Ukoliko je riječ o dnevnim izlascima, omiljene farmerice ili suknje biće odličan partner klasičnoj majici ili bluzi, dok će teksas jakna zaokružiti cijeli stajling ležernim prizvukom.

Uz nešto elegantniji odabir ostatka kombinacije poput haljine i cipela sa visokom potpeticom, teksas jakna može biti odličan dodatak večernjem ili parti izdanju.

Osim klasične plave teksas jakne, možete birati i modele u crnoj ili bijeloj boji, koje će dati zanimljiv stilski zaokret, a u high street ponudi pronaći ćete i oversized modele, kao i kratke jakne te modele popraćene uzorcima.

S obzirom na to da se trendovi iz sezone u sezonu mijenjaju, i ovaj modni klasik doživljava različite transformacije kada su u pitanju modeli, krojevi, pa čak i nijanse teksasa.

Predimenzionirane, od izblijedjelog teksasa, retro teksas jakne su veliki hit ove jeseni. Na tržištu trenutno možete pronaći model za svakoga, bilo da je riječ o oversize jaknama ili romantičnim teksas jaknicama sa karnerima i perlicama.

Ukoliko imate staru teksas jaknu, možete je osvježiti aplikacijama, bedževima koji su u modi ove jeseni, nitnama ili cvijetom na džepu.

Prednost ovih jakni je što će vas grijati u svježijim danima, a kada je vrijeme toplo, kraći model daće vašem stilu posebnu notu.

 

Izvor: Nezavisne novine