PREPORUKA SPORT

RANA FAZA: Karla Suarez Navaro objavila da boluje od raka

Screenshot

Španska teniserka Karla Suarez Navaro otkrila je juče da joj je dijagnostikovan Hočkinov limfom u ranoj fazi.

Bivša šesta teniserka svijeta, koja je prvobitno namjeravala da joj 2020. bude posljednja sezona na Turu, posljednji put je igrala na Katar openu, turniru koji je osvojila 2016. godine.

Španska teniserka, koja će 3. septembra proslaviti 32. rođendan, profesionalnim tenisom bavi se od 2003. godine. Nedavno je odustala od ovogodišnjeg US opena. Ona se javnosti obratila zvaničnim saopštenjem:

– Nadam se da su svi dobro u teškim vremenima u kojima živimo. Željela bih da vam pišem i šaljem sjajne vijesti, ali zasad je to stvarnost koja mora da se stavi na čekanje. Kao što sam vam javljala prethodnih nedjelja, nedavno nisam mogla redovno da treniram na terenu ni u teretani. Nisam bila u stanju da svoje tijelo izložim zahtjevima profesionalnog sporta. Od jula nisam odradila prave treninge. Tokom posljednjih nekoliko dana možda ste vidjeli neke slike iz bolničkog kreveta na mojim platformama na društvenim mrežama. Tražili smo medicinske razloge da objasne zašto se nisam osjećala dobro. Prošla sam različite testove kako bih otkrila uzrok. To me je natjeralo da ostanem kod kuće da se odmaram i da se povučem sa dva njujorška turnira na kojima sam planirala da se takmičim. To je bila moja iluzija nakon toliko mjeseci izvan takmičenja. Klinički rezultati su potvrđeni: dijagnostikovan mi je Hočkinov limfom. Doktori su mi rekli da je to mali, izlječivi limfom otkriven u ranoj fazi. Potreban tretman je jasan: moram da prođem kroz šestomjesečni tretman sa hemoterapijom. To je jedini cilj koji trenutno imam na umu. Sve ostalo automatski postaje sekundarno. Želim da izrazim zahvalnost na podršci koju sam uvijek dobijala od navijača tokom čitave profesionalne karijere. Nadam se da razumijete moju trenutnu situaciju i nadam se da ćemo se što prije vidjeti. Karla

Ona je na društvenim mrežama dodala da su je uvijek ,,strpljenje i samopouzdanje vodili kroz karijeru”.

– Nije najlakši rival s kojim imam posla. Biće mi potrebno zaista ono najbolje – rekla je Suarez Navaro.


Španskoj teniserki stižu riječi podrške kolega i koleginica. Međi njima je i najbolji teniser svijeta.

– Karla, ti si veliki borac, ne sumnjam da ćeš ovo prebroditi. Ostani pozitivna i vrati se brzo – poručio je Novak Đoković.


Izvor: sportklub.rs