Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

OD ČETVRTKA: Uspostavlja se željeznički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

Ilustracija

Međunarodni željeznički saobraćaj na relaciji Bar-Topčider-Bar, koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom zbog COVID 19, ponovo se uspostavlja počev od četvrtka, 3. septembra.

– U početku će saobraćati samo noćni voz koji iz stanice Bar polazi u 19.00, iz Podgorice u 20.05 i iz Bijelog Polja u 22.43, sa dolaskom u Topčider u 6.12 sati. Polazak voza iz Topčidera je u 21.10. sati. U zavisnosti od interesovanja i potražnje, ubrzo će biti pokrenut i dnevni voz – navodi se u saopštenju Željezničkog prevoza Crne Gore.

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i međunarodnih željezničkih institucija putnici u međunarodnom saobraćaju treba da se pridržavaju sljedećih mjera:

– Obavezno je nošenje zaštitnih maski prilikom kupovine vozne karte, ulaska u voz i tokom putovanja, osim za putnika dok boravi sam u kabini i djecu mlađu od 5 godina.

– Obavezan je termalni skrining pri ulasku u voz. U slučaju pojave simptoma i znakova infekcije zabranjen je ulazak u voz i obavezna je samoizolacija i testiranje te ponašanje u skladu sa rezultatom testa.

– Obavezno je prijavljivanje kondukteru/pratiocu kola simptoma ili zdravstvenih poteškoća koje se jave tokom putovanja.
– Obavezno je državanje fizičke distance prilikom kupovine voznih karata, na peronima i u vozu.

– Za putnike koji dolaze iz inostranstva obavezno je posjedovanje važećeg negativnog PCR testa na koronavirus ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata, prema procedurama NKT-a.

– Molimo putnike da kupuju vozne karte unaprijed, kad god je to moguće. Preporučujemo dolazak putnika na stanicu pola sata prije polaska voza u cilju smanjenja gužvi prilikom kupovine karte – dodaju u saopštenju.

Karte će biti u prodaji od utorka, 1. septembra.