Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Smanjena vidljivost na sjeveru, oprez zbog odrona

Saobraća se po suvim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost u sjevernim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestalija je pojava sitnijih odrona. Savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

U periodu od 24.08.2020. godine do 24.09.2020. godine, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-5 Rožaje-Špiljani, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 sati.

Na magistralnom putu Pljevlja-Ranče u toku je rekonstrukcija puta pa dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 sati.

Do 01.09.2020. godine na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja-Metaljka, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 i od 14,00 do 16.00 sati.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka saobraćaj će se obustavljati u terminu od 08.00 do 16.00 sati zbog izvođenja bušačko-minerskih i asfalterskih radova.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat, zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi i do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće, zbog izvođenja radova na iskopu materijala došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi i do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na regionalnom putu Krstac-Ivanova Korita, na dionici Međuvršje-Ivanova Korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Do završetka radova na rekonstrukciji puta Lubnice-Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od dva sata, u terminu od 07.00 do 17.00 sati.

Na magistralnom putu M-4, dionica Podgorica-Božaj, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod Doma Vojske i kod skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu M- 11, dionica Lepetani-Tivat.

– Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje-Hum, na putnom pravcu Plužine-Foča.

Ulazak je moguć od 07:00 do 19:00 preko graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije u Rožajama zatvara se granični prelaz Vuče-Godovo na putnom pravcu Rožaje-Tutin.

Granični prelaz Vraćenovići na putnom pravcu Nikšić-Bileća je zatvoren za saobraćaj zbog izvođenja radova na rekonstrukciji.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

– Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987 – saopštavaju iz Auto moto saveza Crne Gore.