Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

BIO-OIL: Prirodna njega kože lica i tijela tokom trudnoće

Kada se tijelo širi brže od kože, što je svakako slučaj u trudnoći, koža puca i dolazi do pojave ožiljaka usljed njenog zarastanja – strija. Osim toga, tokom drugog stanja hormonske promujene mogu uzrokovati pojavu akni, isušivanje kože ili njenu hiperpigmentaciju. Stoga je u ovom lijepom ali i osjetljivom periodu važno posvetiti dodatnu pažnju njegovanju  kože. Odabir prirodnih preparata je imperativ, pošto su zdravlje mame i bebe svakako prioritet.

Najpoznatiji svjetski proizvod za ožiljke i strije Bio-Oil prilagođen je trudnicama i njihovim potrebama. Ovaj preparat njihovu njegu učiniće jednostavnom, bezbjednom i efikasnom. Naime, on će hidrirati kožu, smanjiti vidljivost pigmentnih promjena na koži i preventivno djelovati na pojavu novih strija.  

Formulacija Bio-Oil-a je kombinacija ekstrakata biljaka i vitamina sjedinjenih u uljanoj bazi. Sastojci biljnog porijekla u Bio-Oil-u su ulje nevena, lavande, ruzmarina i kamilice, a proizvod sadrži i vitamine A i E, koji pospešuju formiranje novog sloja kolagena i dubinski hrane kožu.

Revolucionarni sastojak ovog proizvoda je PurCellin Oil™, koji mijenja uljanu konzistenciju, čineći ga laganim za nanošenje i nemasnim, što osigurava da će sva svojstva biljnih ekstrakata i vitamina biti dobro apsorbovana u kožu.

 

PR