DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Od danas višesatna obustava saobraćaja na dionici Rogami-Spuž

U većem dijelu zemlje saobraća se uz povoljne uslove za vožnju. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestalija je pojava sitnijih odrona. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami, dionica Rogami-Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Od 15.08. do 22.08.2020. na ovom putnom pravcu obustava saobraćaja je u terminu od 10.00 do 14.00 h.

Do 01.09.2020. godine na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja-Metaljka, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati.

Od 10.08.2020. do 10.09.2020. godine, zbog rekonstrukcije magistralnog puta Pljevlja-Ranče, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 sati.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka saobraćaj će se obustavljati u terminu od 08.00 do 16.00 sati, zbog izvođenja bušačko-minerskih i asfalterskih radova.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat, zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi i do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće, zbog izvođenja radova na iskopu materijala, došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi i do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na regionalnom putu Krstac-Ivanova Korita, na dionici Medjuvršje-Ivanova Korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Do završetka radova, na rekonstrukciji puta Lubnice-Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od dva sata, u terminu od 07.00 do 17.00 sati.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije, zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod Doma Vojske i kod skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu M-11, dionica Lepetani-Tivat.

– Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove PCR test ili pozitivan rezultat antitijela na novi korona virus klase IGg dobijen ELISA serološkim testom neće biti moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje-Hum, na putnom pravcu Plužine-Foča i Meteljka-Metaljka na putnom pravcu Pljevlja -Čajniče.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije u Rožajama zatvara se granični prelaz Vuče-Godovo na putnom pravcu Rožaje-Tutin.

Granični prelaz Vraćenovići na putnom pravcu Nikšić-Bileća je zatvoren za saobraćaj zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.