ART PREPORUKA

ZAGREB: Kićo Slabinac bori se za život

Foto: Božidar Vukičević / CROPIX

Muzičar Krunoslav Kićo Slabinac nalazi se u indukovanoj komi i život mu je ugrožen. Stanje mu se zakomplikovalo nakon operacije srca, aznaje RTL Hrvatska.

Ugrađeno mu je nekoliko bajpaseva pa je posljednjih nekoliko dana u intenzivnoj jedinici KBC-a Zagreb.

Trebala je to da bude gotovo rutinska operacija srca. Ali, pošla je po zlu. Nakon prve, uslijedile su još dvije operacije. Previše da bi to organizam podnosio u svjesnom stanju. Zato je stavljen u indukovanu komu, piše RTL Hrvatska.

Njegov menadžer za inostranstvo i dugogodišnji prijatelj Duško Lokin jutros je jedva suzdržavao suze.

– Svi smo očekivali za nekoliko dana da će izaći i da će biti sve dobro, a onda sam doznao od prijatelja, od Ivana, njegovog sina, da situacija se ne odvija onako kako bi trebalo. Danas sam doznao da je na respiratoru. Sad zašto, što, ja to ne znam. Ja mu šaljem svaki dan poruke, ali vidim da on to ne otvara – kazao je Lokin za RTL Hrvatska.

S Kićom je već 20 godina prijatelj i Željko Krušlin Kruška. Za njega kaže da je čovjek koji tri sata može držati koncert i da cijelo vrijeme kompletna pažnja publike bude usmjerena samo na njega. Vijest da mu se stanje pogoršalo zatekla ga je i rastužila.

– Prvobitno, nakon što je operisan su bile vrlo povoljne vijesti o ishodu same operacije. Koliko znam, bajpaseve su mu ugrađivali i sve je proteklo u redu – kazao je Krušlin.

Krunoslav Kićo Slabinac nedavno je proslavio 50 godina solo karijere. Pjevao je sve, od roka do bećarca. Za njega kažu da je najveći šouman svoje generacije, a prijatelji se nadaju da će baš zbog svog vedrog i optimističnog duha pobijediti bolest.

– Kićo dragi, izuzetno te cijenim i ti to znaš dobro. Tvoj vedar duh i stvarno ogromna životna energija koju imaš u sebi mislim da će presuditi i u ovom času i mislim, ne da mislim nego sam sto posto siguran, da ćeš, na sveopšte zadovoljstvo, vratiti nam se namuzičku scenu i nastupati kao i do sada. Od srca ti to želim. Vjeruj mi, nisam jedini – poručio je Željko Krušlin Kruška.

Lokan za Slabinca kaže da je veliki optimista.
– Veliki. To znaju samo njegovi najbliži prijatelji i mislim da će iz svega ovoga izaći kao pobjednik, ponovo. Jer nakon moždanog, ovo bi bilo fantastično. I ja ga čekam. Kićo dragi, ja te čekam – rekao je Lokin.

Izvor: rtl.hr

kud duga