PREPORUKA SPORT

ZVANIČNO: Dino Radončić je novi igrač Saragose

Foto: Basket Zaragoza

Dino Radončić je novi igrač Saragose, zvanično je saopšteno danas iz tog kluba.
Navodi se da je ugovor potpisan do 2024, sa namjerom pozajmice tekuće godine.
– Dolaskom Dina uključili smo mladog igrača u četvorogodišnji projekat, sa ciljem da se razvija i da mu pomognemo da sazri kao igrač. On je košarkaš pred kojim je velika budućnost, ko je spreman da se takmiči i pokaže talenat. Ideja je ove prve godine da ga damo na pozajmicu i kasnije ga vratimo da se integriše kroz disciplinu Kazademont Saragose – kazao je sportski direktor KK Saragosa Pep Kargol.

Iz Saragose podsjećaju da je Radončić rođen 1999. godine u Gisenu, Njemačkoj, ali da ima crnogorsko državljanstvo, te da je počeo formativnu fazu u Španiji, u redovima F.C. Barselone, sezone 2013-2014. Naredne sezone pridružio se ekipi Real Madrida. U drugoj godini sa ,,bijelima”, napadač je debitovao i u Endesa ligi i u Evroligi, pored kombinacije svog prisustva u juniorskim timovima i EBA. Tokom 2017-2018. bio je dio prvog tima koji je uspio da podigne titule Endesa lige i Evrolige. Pozajmljen je za sezonu 2018-2019 San Pablo Burgosu. Međutim, u januaru je otputovao u Mursiju, gdje se takmičio do prošlog februara, završivši u Iberostar Tenerifu gdje mu je prosjek bio 3.8 poena i 3.9 skokova.
Pobjednik kadetskog šampionata Španije 2015, turnira Next generation 2017. i španskog juniorskog prvenstva 2017. godine, dva puta MVP, Radončić je i reprezentativac Crne Gore. Putovanje sa reprezentacijom počeo je 2016. tokom kvalifikacione faze za EuroBasket 2017, turnir na kojem je i igrao, stigavši do šesnaestine finala. Radončić je bio dio tima koji je stekao kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. Tokom prvenstva mladi balkanski talenat imao je vodeću ulogu u pet utakmica koje je tim odigrao, sa prosjekom četiri poena i 4.4 skoka za 16.5 minuta igre, zaključuje se u saopštenju Saragose.
B.R.