Porto Novi
PREPORUKA SPORT

LIGA EVROPE: U četvrtfinalu su Kopenhagen, Šahtjor, Inter i Mančester junajted

Lukaku slavi gol koji je postigao večeras za Inter (Foto: Inter/Twitter)

Ovosezonsko izdanje Lige Evrope dobilo je večeras prve četvrtfinaliste. To su Kopenhagen, Šahtjor, Inter i Mančester junajted.
U prvom meču dana Kopenhagen je na svom ,,Telia Parkenu” pobijedio Bašakšehir 3:0. Prvi duel završen je 1:0 za Bašakšehir, pa Kopenhagen ide dalje sa ukupnim rezultatom 3:1. Strijelci su večeras bili Vind u četvrtom i 53 (iz penala) i Falk, na dodavanje Vinda, u 62. minutu.
U drugom meču Šahtjor je slavio protiv Volfsburga 3:0 na neutralnom terenu, ,,NSC Olimpijskom stadionu”. Prva utakmica završena je 2:1 za Šahtjor, pa ovaj tim dalje prolazi sa ukupnim rezultatom 5:1. Večeras su golove dali Moraes u 89. i 93. i Solomon u 91. minutu.
U trećem meču slavio je Inter protiv Hetafea u ,,Veltens areni” u Gelzenkirhenu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Lukaku u 33. i Eriksen u 83. minutu.
U četvrtom meču Mančester junajted pobijedio je sa 2:1 LASK na svom ,,Old Trafordu”. Prvi duel završen je sa 5:0, pa Mančester ide dalje sa ukupnim rezultatom 7:1. Strijelci večeras su bili Lingard u 57. i Marsjal u 88. za Mančester junajted i Vizinger u 55. minutu za LASK.
Utakmice su igrane bez publike.
Sjutra duele osmine finala igraju Bajer Leverkuzen-Rendžers (18:55 h), Sevilja-Roma (18:55 h), Bazel-Ajntraht (21 h) i Vulverhempton-Olimpijakos (21 h).
B.R.