DRUŠTVO PREPORUKA

UMHCG: Od jeseni usluga prevoza “od vrata do vrata”

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) pozvalo je sve osobe s invaliditetom koje žive, rade ili se obrazuju u Podgorici, da popunjavanjem upitnika, pristupe bazi potencijalnih korisnika usluge prevoza od “vrata do vrata”, koja će početi da se realizuje od jeseni.

Kako se ističe u saopštenju Udruženja, od jeseni 2020, UMHCG započinje s organizacijom pristupačnog prevoza za OSI čemu prethode aktivnosti pripreme i standardizacije usluge.

-U tu svrhu, kreirana je baza kojoj zainteresovane OSI mogu pristupiti popunjavanjem online upitnika. Upitnik sadrži pitanja koja se odnose na lične podatke, vrstu invalidnosti, pomagalima koja koriste, razlozima, svrsi i učestalisti potrebe za prevozom, itd. Organizacija i sprovođenje navedene usluge biće realizovana po prethodnom planu i rasporedu. Prethodno, UMHCG će kroz tendersku nabavku kupiti dva vozila, od kojih će jedno biti na raspolaganju Glavnom gradu u cilju kasnijeg razvoja i održivosti usluge i nakon završetka projekta koji traje do marta 2022. – napominje se u saopštenju.

Navedena aktivnost, kako dodaju, je dio projekta Pristupačnim prevozom do promjena (Accessible drive (for) the change) koji UMHCG sprovodi u partnerstvu s Glavnim gradom Podgorica i Zavodom za socijalnu i dječju zaštiu, uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranjem Ministarstva javne uprave, kroz projekat IPA II – Višegodišnji program akcije za Crnu Goru za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku.

Svi zainteresovani mogu popuniti pristupnicu za ovu uslugu na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfl8pwMcZ6Hh7q8DBPXUCxWDckLjs2LploIS95W4chre4GX9g/viewform