DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Uhapšena osoba osumnjičena za podmetanje požara kod Milenijuma

Ilustracija

Bezbjednosno interesantna osoba M.J (32) iz Podgorice uhapšena je zbog sumnje da je podmetuo požar u blizini mosta Milenijum u Podgorici.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

– Podgorička policija je danas, nedugo nakon događaja, identifikovala i uhapsila lice koje je podmetnulo požar na lokaciji u blizini mosta Milenijum u Podgorici. Policija je danas nakon dobijene prijave o požaru na navedenoj lokaciji, preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i prikupila podatke koji su ukazali na sumnju da je ovaj požar podmetnulo bezbjednosno interesantno lice M.J (32) iz Podgorice. Nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, ovo lice je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti – saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Službenici Uprave policije, kako ističu u saopštenju, samostalno i u saradnji sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti na terenu u cilju sprečavanja podmetanja požara.

– Osim toga, policija će u svakom slučaju podmetanja požara odgovoriti efikasno i neodgovorne pojedince procesuirati – poručuju iz UP.