Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

KAVARIĆ: U kovid centru Zlatica obavljeno 105 pregleda

Zbog povećanog broja pacijenata sa simptomima koji upućuju na sumnju infekcije koronavirusom, Dom zdravlja Podgorica otvorio je još jedan kovid centar za odrasle i djecu u zdravstvenom objektu na Zlatici.

-Na jučerašnji dan u kovid centru Zlatica u dijelu za odrasle obavljeno je 105 pregleda – rekao je gostujući u “Bojama jutra” na Televiziji Vijesti direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić.

Kavarić kaže da se u toku jučerašnjeg dana u pedijatrijskom dijelu centra obavilo osam pregleda, od čega je četvoro upućeno na testiranje, a više od 30 konsultacija obaviljeno je putem telefona.

-Ukoliko osoba ima simptome virusa korone, poželjno je da se najprije javi na broj telefona novog kovid centra 067/709-607. Na jučerašnji dan 1.300 građana posjetilo je domove zdravlja u Podgorici, a značajni broj je došao, a nije trebalo – rekao je Kavarić.

Obično je razlog dolaska bio po uput, izvještaji, kao i rezulatiti PCR testa koji se sada mogu naći na sajtu Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO), a jedini uslov je da imate pin kod.

 

Izvor: Vijesti