Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Požar na Veljem brdu

Foto: Screenshot

U Podgorici gori na nekoliko lokacija, saopštio je za Portal RTCG načelnik Službe zaštite i spašavanja Goran Janković. On je istakao da gori veći pojas na Veljem brdu, da su vatrogasci na terenu, te za sada nijesu ugrožene kuće i dalekovodi. Janković kaže da jak vjetar otežava gašenje požara.

– Služba avijacije MUP-a uključena je u gašenje požara i večeras će ekipe morati da dežuraju, budući da vjetar pojačano duva – saopštio je Janković za Portal RTCG.

Nijesu ugrožene kuće za sada ali zbog vjetra mogle bi biti, istakao je on.

Podsjetimo, pripadnici Službe zaštite i spašavanja u Glavnom gradu realizovali su ukupno 34 intervencije u posljednja 24 sata.

– Od tog broja 22 intervencije se odnose na požare nastale na sljedećim lokacijama: Goričani, Mahala, Stari aerodrom, Beri, Konik, u blizini gradske deponije, Rogami, Velje brdo, Vranjske njive, Tološi, Berislavci, Kotrabutan, Mareza. Svi požari blagovremeno su ugašeni, a trenutno je i dalje aktivan požar na Veljem brdu koji zajedno sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja gase avioni Direktorata za vanredne situacije – saopšteno je iz Službe zaštite i spašavanja.

Izvor: RTCG