DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Odobren dodatni broj kandidata za upis na Arhitektonski i Medicinski fakultet

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore odobrio je danas upis dodatnog broja kandidata na osnovne studije programa Arhitektura, Primijenjena terapija i Visoka medicinska škola, a na prijedlog Senata Univerziteta Crne Gore i vijeća Arhitektonskog i Medicinskog fakulteta.

Predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica kazao je da je broj povećan u skladu sa licencom, uz vođenje računa da se povećanjem ne ugrozi kvalitet nastave.

-Za upis na studijski program Arhitektura odobreno je dodatnih 17 kandidata, dok je na studijskim programima Medicinskog fakulteta, Primijenjena terapija i Visoka medicinska škola, odobreno po 20 kandidata više. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se nakon dobijanja saglasnosti Vlade Crne Gore – kazao je predsjednik Bjelica.

Na današnjoj sjednici za izvršnog direktora Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, d.o. o, za mandatni period 2020-2023. godine, izabran je mr Miloš Pavićević, koji je bio jedini kandidat po objavljenom konkursu. Odluka je donešena na osnovu sprovedenog postupka i zaključka Komisije za izbor, uz pozitivnu ocjenu dosadašnje profesionalne angažovanosti Pavićevića na funkciji direktora.

Centru je, na današnjoj sjednici, data i saglasnost za građevinske radove na proširenju fitnes centra, u zgradi, čiji je nosilac prava svojine Univerzitet Crne Gore.

Predsjednik Bjelica je saopštio da su na dnevnom redu sjednice danas, između ostalog, razmatrana pitanja finansijskog poslovanja Univerziteta Crne Gore i raspolaganja imovinskim pravima.

-Za potrebe izgradnje objekta u kojem bi bilo sjedište najviših sudova za teritoriju Glavnog grada Podgorica, razmatran je zahtjev Uprave za imovinu u vezi sa Inicijativom Vrhovnog suda Crne Gore, za ustupanje zemljišta iz lista nepokretnosti 363 KO Donja Gorica, djelovi kat.parcela br. 3295/1, 3418 i 3435/1 – kazao je predsjednik Bjelica.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore razmatrao je danas i sadržinu Konačnog izvještaja Službe za unutrašnju reviziju čija je svrha unapređenje efektivnosti procesa upravljanja, upravljanja rizicima i kontrola i obaveza pružanja savjetodavnih usluga u cilju doprinosa unapređenju poslovanja subjekta.

Tokom sjednice, doneseni su i opšti akti Univerziteta Crne Gore, odnosno Predlog Odluke o kriterijumima raspodjele sredstava za pozajmice po osnovu ugovora o finansijskoj podršci za realizaciju projekata i Predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o djelimičnoj decentralizaciji poslova javnih nabavki na UCG.