Porto Novi
PREPORUKA SPORT

POTVRĐEN SPEKTAKL: Majk Tajson protiv Roja Džonsa Juniora 12. septembra

Foto: Michael Tullberg/Getty Images and Peter Kovalev/TASS via Getty Images

Majk Tajson i Roj Džons Junior vraćaju se u ring na egzibicioni meč 12. septembra, a sve će prenositi TikTokova aplikacija Triler, potvrđeno je danas.
Meč u Kaliforniji će imati osam rundi, a trosatni program sadržaće uvodne duele i nastupe muzičara čija će imena biti objavljena u narednim nedjeljama. Takođe, na ovoj aplikaciji (Triller) biće prikazan dokumentarni serijal iz deset djelova koji će pratiti pripreme ove dvije bokserske legende.
Izvršni direktor Atletske komisije države Kalifornija Endi Foster rekao je za Yahoo Sports da bokseri neće nositi zaštitnike za glavu, ali hoće koristiti rukavice čija je veličina veća od uobičajene.
Majk Tajson, sada 54-godišnjak, postao je najmlađi šampion u istoriji superteške kategorije – te 1986. godine imao je 20 godina. Iste godine objedinjuje tri bokserske titule: WBC, WBA i IBFT. Nakon 37 uzastopnih pobjeda gubi 1990. godine od Džejmsa Bastera Daglasa. Penzioniše se 2005. godine, sa rekordom karijere 50 pobjeda, od kojih je 44 dobio nokautom i šest poraza.
Roj Džons Junior, sada 51-godišnjak, osvojio je srebro za SAD na Olimpijskim igrama 1988. godine u Seulu. Međutim, to će ostati zapamćeno kao sportska nepravda i završiti kasnije sa potpunim ,,remontom” cijelog sistema bodovanja u boksu na OI. Naime, Džons je u finalu igrao protiv domaćeg igrača Parka Si Huna i zadao mu je 86 udaraca, dok je Hun Džonsu mlađem zadao 32. Ipak, sudije su zlatnu medalju uručili Hunu. Roj Džons Junior borio se u karijeri u četiri kategorije i bio svjetski šampion u njima. Penzionisao se 2018. godine, sa 66 pobjeda, od kojih je 47 završio nokautom i devet poraza.
B.R.