Porto Novi
PREPORUKA SPORT

KSCG: Veselin Barović ozdravio, tri košarkaša pozitivna na koronavirus

Foto: FIBA

Tri učesnika kampa u Tivtu bila su pozitivna na novi koronavirus, rezultat je ukupno odrađenih 48 testova košarkaša, košarkašica, članova stručnih štabova sa kampova u Tivtu i Bijelom Polju, saopštio je Košarkaški savez Crne Gore (KSCG).

-Inficirani košarkaši nijesu bili u kontaktu sa predsjednikom Košarkaškog saveza Crne Gore, stoga to nije mogao biti izvor infekcije. Košarkaši su dobrog zdravstvenog stanja, kao i predsjednik KSCG-a koji je u međuvremenu bio negativan na kontrolnom testu na koronavirus čime je potvrđeno da je ozdravio – kazali su iz KSCG.

Ostali testirani mladi i seniorski reprezentativci koji su trenirali u Tivtu, kao i seniorske reprezentativke sa kampa u Bijelom Polju, te članovi stručnih štabova negativni su na Kovid-19, dodaju u saopštenju.

-Svi testirani tokom perioda čekanja rezultata potvrdili su veliku disciplinu i odgovornost, pa poštujući mjere i preporuke Instituta za javno zdravlje izbjegli su bilo kakav rizik od širenja infekcije. Kao što smo i ranije najavili, poštujući pravo na privatnost nećemo objavljivati imena oboljelih koji su dobrog zdravstvenog stanja. Savez će do popravljanja epidemiološke situacije pauzirati planirane aktivnosti, a o narednim akcijama javnost će biti na vrijeme informisana – ističu iz KSCG.