MODA PREPORUKA

BESPLATNO UČEŠĆE: ,,Global Talents Digital” poziva mlade modne dizajnere iz cijelog svijeta

Global Talents Digital, prvi hibridni međunarodni modni događaj koji je priredila Fashion Futurum Initiative uz podršku Modne komore Rusije, održan je u junu. Samo na Facebooku, VK-u i Instagramu izvještaji i prenosi Global Talents Digitala pogledani su 2,5 miliona puta. U dva dana svijet je saznao za oko 50 mladih dizajnera. Od Južne Afrike i Japana do Sjedinjenih Država i Australije – dizajneri iz cijelog svijeta našli su svoje mjesto susreta, koje je postalo Global Talents Digital, prenošen uživo iz Moskve. Global Talents Digital prenosilo je više od sto modnih veb stranica i časopisa širom svijeta, uključujući Vogue Italia, Vogue Russia, Harper’s Bazaar Russia, Elle China, Elle Portugal, L'Officiel Italia, L’Officiel Arabia, L’Offciel Baltics, L’Officiel Lithuania, Forbes US, Forbes France, Hypebeast i druge. U junu 2020. godine digitalni događaj je emitovan na sto veb lokacija širom svijeta, dostižući potencijalnu publiku od 640 hiljada u dva dana.

Global Talents Digital objavljuje novi poziv za mlade ekološki osviješćene dizajnere, da prikažu nove kolekcije za klijente, štampu, kupce, slavne stiliste i lidere u modnoj industriji – putem video-prezentacija/prenosa uživo/AR (proširena realnost)/VR (virtuelna realnost). Potpuno novo izdanje Global Talents Digitala inspirisano je održivošću i ima za cilj da edukuje i nadahne svijet njome. Dizajneri bi trebalo da budu usredsrijeđeni na jedan ili više pravaca kao što su upcycling (ponovna upotreba starih predmeta), recikliranje, etička moda, slow fashion (usporavanje, kvalitet iznad masovne proizvodnje) ili nula otpad (zero waste). Održivo izdanje Global Talents Digitala biće priređeno od 4. do 6. septembra 2020. godine. Online aplikacija je otvorena do 7. avgusta 2020, na adresi globaltalents.digital/en/home. Sve zahtjeve pregledaće Odbor Global Talents Digitala.

– U potrazi smo za mladim dizajnerima iz svih krajeva svijeta i pozivamo ih da se prijave na Global Talents Digital, uz besplatno učešće. Dizajneri koji se prijavljuju trebalo bi da se bave kreiranjem najviše pet godina, da predstave premijernu kolekciju, a ako budu odabrani da budu spremni da pripreme i prikažu kolekciju u formi video-prezentacije/prenosa uživo, opcionalno sa AR i VR funkcijama – poručuju iz Global Talents Digitala.

Global Talents Digital je vansezonski međunarodni projekat Fashion Futurum Initiativea, kod pokroviteljstvom Modne komore Rusije i Mercedes-Benz Fashion Week Russia.

– Održivost je riječ koja je čvrsto ukorijenjena u rad mnogih kompanija i modnih brendova. Međutim, procesi održivog razvoja za širu javnost još nisu jasni. Cilj virtuelnog Global Talents Digitala u septembru jeste da upozna publiku i industrijske ,,igrače” sa novim ,,održivim” dizajnerima, kao i da predstavi neophodne osnovne informacije o održivosti koja ima sve izglede da ovu planetu učini boljim mjestom za život – poručio je Aleksandar Šumski, predsjednik Modne komore Rusije i Mercedes-Benz Fashion Week Russia.

Prvo izdanje Global Talents Digitala, održano od 10. do 11. juna, kombinovalo je nove vrhunske modne kolekcije, digitalnu umjetnost i virtuelne influencere u jednom događaju. Global Talents Digital ,,zamaglio” je linije između stvarne mode i virtuelnog svijeta, koristeći prednosti i jednog i drugog. Neke stvarne kolekcije predstavljene su pomoću virtuelnih modela. Neki virtuelni influenceri predstavili su svoje digitalne modne kolekcije zajedno sa stvarnim dizajnerima. Global Talents Digital predstavio je AR i opciju „Pogledaj sada, kupi odmah“, čineći ovaj događaj interaktivnim. Ukupno je učestvovalo 50 dizajnera iz 20 zemalja, a pratili su ih gledaoci iz 40 zemalja.

Etička moda, ponovna upotreba starih predmeta, recikliranje, ,,spora moda”, nula otpada? Pošaljite prijavu na globaltalents.digital/en/home.