Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

MUP: Požar na lokalitetu Krnjice-Vučedabići pod kontrolom

Screenshot

Požar koji je danas oko 12.30 izbio na lokalitetu Krnjice-Vučedabići u barskoj opštini je pod kontrolom i nema ugroženih objekata, saopšteno je danas iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore.

Požar je prijavljen preko Operativno-komunikacionog centra 112.

– Po primanju informacije na lokalitet su upućena dva vozila Službe zaštite i spašavanja iz Bara. Kako je požar većim dijelom bio na nepristupačnom terenu u pomoć su pozvani avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a koji su se odmah uključili u gašenje požara i spriječili njegovo širenje. U gašenju požara učestvovala je i Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero – navodi se u saopštenju Direktorata za vanredne situacije MUP Crne Gore.

Oni su dodali da zbog vjetra, koji često mijenja pravac, Služba zaštite i spašavanja iz Bara ostaće tokom cijele noći na ovom području kako bi spriječila eventualno novo širenje požara.

– Direktorat za vanredne situacije ponovo apeluje na građane da ne lože vatru na otvorenom prostoru i da svojim odgovornim odnosom rizik od požara svedu na minimum – kažu iz Direktorata.