DRUŠTVO PREPORUKA

FAKULTET ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE: Polaganje prijemnog ispita po grupama 21. i 22. jula

Polaganje prijemnog ispita na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i u II upisnom roku će biti po grupama, u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, po već određenim terminima, saopšteno je iz UCG.

– Prilikom svih provjera – praktičnog znanja i umijeća i pisanog testa, vodiće se računa o svim mjerama koje treba preduzeti kako se niko od učesnika ne bi izložio riziku od prenosa virusa – istakao je prodekan za nastavu ovog fakulteta Danilo Bojanić.

On je kazao da će prijemni ispit za studijski program Fizička kultura i zdravi stilovi života (provjera sklonosti i sposobnosti) biti održan u srijedu, 22. jula, sa početkom u 09:00 sati.

– Plivanje, koje je eliminaciono, će se održati u bazenu Sportsko-rekreativnog centra u Nikšiću. Potom će kandidati polagati atletiku, odnosno trčanje na 100 metara na nikšićkom gradskom stadionu Sutjeska. Potom slijede poligon svestranosti i poligon sportskih igara koji će biti organizovani u fiskulturnoj sali Filozofskog fakulteta i Ekonomske škole – naveo je Bojanić.

Kandidati, dodaje on, moraju sa sobom ponijeti odgovarajuću opremu za plivanje, trčanje, poligon sportskih igara i poligon svestranosti, kao i zaštitne maske, sa vođenjem računa o poštovanju distance.

On je istakao i da će prijemni ispit za studijski program Sportski novinari i treneri biti održan u utorak, 21. jula, u amfiteatru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšić, sa početkom u 11:00 sati.

– Na studijskom programu Fizička kultura i zdravi stilovi života ostalo je 25 slobodnih mjesta, dok je na studijskom programu Sportski novinari i treneri upražnjeno još 21 mjesto – kazao je Bojanić.